Economia

El preu dels pisos usats cau en 7 dels 11 districtes de Barcelona

El preu del metre quadrat de segona mà s'ha situat en els 5.047 euros de mitjana a la ciutat de Barcelona

Tothom deia que no passaria però, al final, el mercat els ha contradit. El preu de l'habitatge de segona mà ha baixat en 7 dels 11 districtes de Barcelona, amb un descens de mitjana del 2% en el tercer trimestre d'aquest any.

Feia anys que no hi havia una caiguda de preus i, segons els agents de la propietat immobiliària, això coincideix amb una caiguda de les vendes. Concretament, en aquest període s'ha venut una quarta part dels pisos que es venien el 2005.
Segons les dades del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) i de la xarxa immobiliària Comprarcasa, el preu del metre quadrat s'ha situat de mitjana en els 5.047 euros.

El president del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Barcelona i Província, Joan Ollé, ha explicat que, segons les seves previsions, els preus baixaran encara un trimestre més i es mantindran posteriorment, i ha considerat que "estem ancorats en un període de moderació".

Malgrat registrar-se un descens moderat, s'han produït ascensos també modestos en alguns districtes com l'Eixample dret (3%), Sant Andreu (2%), Sarrià-Sant Gervasi (1%) i Sants-Montjuïc (1%).

Set dels onze districtes analitzats pel Col·legi Oficial d'API de Barcelona han registrat reajustaments a la baixa aquest tercer trimestre i, així, Ciutat Vella protagonitza la baixada més acusada de tot Barcelona amb una davallada del 7%, amb un preu de mitjana de 5.211 euros per metre quadrat.

Més descensos
Altres districtes on han baixat els preus dels habitatges de segona mà, segons les mateixes fonts, són Gràcia (-6%), les Corts (-3%), Nou Barris (-2%), Horta-Guinardó (-1%) i Sant Martí (-1%).

Amb tot, les diferències entre districtes es mantenen entre la zona més cara, Pedralbes i Sarrià-Sant Gervasi (7.069 euros per metre quadrat), i la més barata, Nou Barris (3.967 euros per metre quadrat), amb una diferència de més de 3.000 euros "en un context global de desacceleració de preus i de disminució en el nombre de transaccions realitzades".

Joan Ollé ha puntualitzat que la perspectiva de l'estabilització dels tipus d'interès hauria pogut contribuir a la reactivació del mercat en els pròxims mesos "ja que gran part de les persones que actualment busquen un habitatge estan a l'expectativa de veure com evolucionen abans de decidir-se a tancar una operació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona