Economia

El 72% dels espanyols diuen que els pisos no baixaran

Els habitants de l'àrea metropolitana de BCN són, del conjunt de l'Estat, els més convençuts que hi haurà un descens

El 72% dels espanyols creuen que el preu de l'habitatge no baixarà en els pròxims 12 mesos, mentre que només el 23% estan bastant o totalment d'acord que sí que ho farà, segons l'últim estudi de TNS Demoscopia. Els joves són el segment més escèptic respecte a la possibilitat d'aquest descens, ja que només el 18% dels menors de 35 anys pensen que els preus baixaran en el termini d'un any.

Els habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona són, del conjunt de l'Estat, els més convençuts que hi haurà un descens dels preus, ja que el 32% pensen que el preu de l'habitatge baixarà.

Preocupació
Actualment el 75% dels joves d'entre 25 i 34 anys declaren que l'alt preu de l'habitatge és el problema que més els afecta personalment. Aquest percentatge es redueix fins al 57% per al conjunt de la població.

L'estudi revela també que el 23% dels espanyols resideixen en un habitatge de la seva propietat pel qual paguen una hipoteca, i només el 36% declaren que ja l'han pagada totalment. Pel que fa al nivell d'endeutament, poc menys d'un 14% de les classes més desafavorides diuen pagar una hipoteca o préstec pel seu lloc de residència, respecte del 36% de les classes més altes.

A més, el 8% d'homes i el 9% de dones declaren que estan pensant a comprar un pis l'any que ve, que seria la primera residència per al 70%.

L'especulació immobiliària i la mala gestió política, segons el 84% i el 83% dels enquestats, respectivament, són els principals motius dels alts preus de l'habitatge. De fet, el 94% dels espanyols pensen que els polítics no estan gestionant bé el sòl per evitar l'especulació indiscriminada i que haurien de perseguir-la amb més duresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona