Economia

6 de cada 10 lloguers de pisos no es declaren

Es calcula que hi ha uns 248.950 lloguers submergits a Catalunya, cosa que representa un alt percentatge del total

Catalunya lidera, amb 542,7 milions d'euros anuals, les rendes no declarades per lloguer d'habitatge a l'Estat, seguida de les comunitats de Madrid i Andalusia, amb 325,7 i 278,2 milions, respectivament, segons els tècnics del ministeri d'Economia i Hisenda (Gestha). Els inspectors estimen que el 64,7% dels lloguers de Catalunya escapen del control del fisc, fet que situa aquesta comunitat com la vuitena amb més percentatge d'arrendaments no declarats d'Espanya, segons un estudi elaborat per aquest col·lectiu.

Actualment es calcula que hi ha al voltant de 248.950 lloguers submergits a Catalunya, cosa que representa un alt percentatge del total del parc d'habitatges llogats al nostre país. A Espanya el nombre de lloguers submergits supera els 977.306, fet que suposa el 60,5% del total d'habitatges arrendats.

L'informe de Gestha -elaborat a partir de l'encreuament de les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística i la declaració de l'impost de la renda de les persones físiques- calcula el frau en l'arrendament d'habitatge i exclou els lloguers relacionats amb garatges, locals, solars, oficines i altres immobles similars.

Catalunya, Madrid, Andalusia, Canàries, País Valencià i Balears concentren el 82% dels lloguers submergits, que a tot Espanya sumen 1.800 milions, mentre que les comunitats autònomes de la Rioja i Cantàbria són les que menys arrendaments il·legals presenten. Els inspectors consideren "prioritari" que els esforços de l'Agència Tributària a curt i mitjà termini se centrin fonamentalment a combatre aquest frau immobiliari i el blanqueig de capital que suposa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona