Economia

El preu de compra dels pisos de segona mà s'estanca en 7 dels 11 districtes de BCN

El preu dels pisos de segona mà a la ciutat ha pujat un 8% en 12 mesos i s'ha situat en 5.179€

Alguna cosa comença a canviar. Mentre el preu del lloguer es dispara, el preu de venda dels habitatges de segona mà de Barcelona s'ha mantingut estable o ha baixat en 7 dels 11 districtes de la ciutat durant el segon trimestre de l'any. De mitjana, el preu dels pisos usats a la Ciutat Comtal ha pujat un 4% d'abril a juny, encara que aquest encariment s'ha concentrat només en quatre zones: Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris i els dos Eixamples, dret i esquerra.

Així doncs, i sempre segons l'estudi realitzat per la xarxa Comprarcasa conjuntament amb el Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Barcelona, fins al juny, el preu del metre quadrat usat a la ciutat es paga a 5.179€.

No obstant això, per primer cop a la ciutat s'ha trencat la barrera dels 7.000€ per metre quadrat, que és el que es demana per un habitatge de segona mà a la zona alta de Barcelona. Una xifra bastant allunyada dels 4.061€ per metre quadrat de Nou Barris, el districte més econòmic de la ciutat, tot i que és el que més s'encareix en el trimestre.

Nou barris, on més s'han encarit
De fet, Nou Barris acumula un ascens del 17% en els preus des de començaments d'any i d'un 28% en els últims dotze mesos. Per als autors de l'informe, aquests elevats percentatges s'expliquen per la capacitat de finançament de la demanda, “gran part de la qual no pot accedir a altres districtes de la ciutat”.

Segons les dades facilitades, el preu dels pisos usats a la capital catalana han experimentat un ascens del 8% respecte el juny de l'any passat. Per al president de l'Assemblea Comprarcasa a Barcelona, Juan José Aguilera, es tracta d'un creixement "moderat i no homogeni" que reincideix en la "desacceleració" de preus que experimenta el sector i que, en aquesta ocasió, ha focalitzat les pujades "als dos pols: la zona més barata i la zona més cara".

El president del Col·legi Oficial d'API de Barcelona, Joan Ollé, ha destacat que, si es descompten els dos extrems de la franja, la "fase de contenció de preus" ja és una realitat i ha pronosticat que els increments futurs "seguiran la tendència de la inflació i difícilment baixaran perquè es tracta d'un producte molt inelàstic".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona