Economia

Arriba la contenció del preu dels pisos

El metre quadrat d'obra nova a Barcelona es paga a 8.270 euros de mitjana, un 1,4% més que dotze mesos enrera

L'encariment de l'habitatge s'estanca. Ho diu el president de l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis (APCE) de Barcelona, Enric Reyna, segons el qual “hem entrat en una etapa de contenció”. El preu dels pisos segueix pujant, però no amb la força que ho feia fins ara, quan l'increment es registrava en xifres de dos dígits.

I per demostrar-ho, les dades. Segons els càlculs de l'APCE, el metre quadrat d'obra nova a la ciutat de Barcelona es paga a 8.270 euros a l'abril de mitjana, xifra que suposa un 1,4% respecte el mateix període del 2006. Però no només això, sinó que en distrcites com Gràcia o Sarrià Sant-Gervasi, el preu mitjà per habitatge ha baixat un 21,9% i un 17,8%, respectivament.

Reyna ha advertit que el temps “que triga a vendre's un pis s'ha allargat” i considera que la demanda “segueix existint, però està frenada per la pujada combinada dels preus dels pisos els últims anys i del tipus d'interès en els últims mesos”. Dit això, però, el president dels promotors ha volgut detallar: "No us creieu que el pis nou baixarà de preu. No pot baixar. No baixarà. Altra cosa són els de segona mà".

L'estudi de l'APCE estudia 95 municipis de la demarcació de Barcelona, on hi ha 1.221 promocions amb un total de 18.402 habitatges, dels quals se n'havien venut el 68,2%. Els municipis on més pugen els preus (més d'un 40%) són Sant Pol de Mar, Castellar del Vallès, Calella i Santa Coloma de Gramenet, mentre que els que registren rebaixes significatives són Arenys de Munt, el Papiol i Sant Sadurní d'Anoia.

El preu mig més alt que ha trobat l'APCE correspon lògicament als habitatges de la comarca del Barcelonès, amb 535.685 euros, mentre que la més baixa és el Berguedà, amb 193.079 euros. La superfície mitjana d'un pis a la província de Barcelona és de 81 metres quadrats útils, una xifra que baixa a la mateixa ciutat comtal, a 73 metres quadrats útils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona