Economia

Llum verda a les mesures urbanístiques urgents

Pacte Nacional de l'Habitatge

El govern ha aprovat un decret llei de mesures urgents en matèria urbanística que té com a objectiu dotar les administracions catalanes d'instruments per obtenir de manera immediata sòl per a la construcció d'habitatges protegits. Aquestes mesures estaven incorporades al Pacte Nacional de l'Habitatge, que es va signar dilluns, i amb l'aprovació del decret el govern busca accelerar els tràmits per obtenir el sòl per edificar els 160.000 habitatges protegits inclosos en l'acord.

Entre les mesures destacades del decret hi ha l'elaboració d'un conjunt de plans directors urbanístics que permetran desenvolupar àrees residencials estratègiques de nova creació a bona part de les principals localitats de Catalunya. Fonts del departament de Política Territorial han explicat a l'AVUI que tècnics d'aquesta conselleria i de Medi Ambient i Habitatge elaboraran, conjuntament amb els ajuntaments implicats, un directori d'aquells municipis que puguin acollir aquestes noves àrees residencials.

Aquestes zones es caracteritzaran per una densitat alta de vivendes, un equilibri entre l'habitatge lliure i el protegit -serà un mínim del 50% del total de les unitats-, una gran dotació de serveis i una bona connexió de transport públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.