Economia

Fracassa la mediació de Treball i el sector de la construcció de Girona manté la vaga per als dies 14 de març i 3 i 4 d'abril

COMARQUES GIRONINES

La mediació convocada aquest dijous pel Departament de Treball per aconseguir que la patronal i els sindicats CCOO i UGT es posin d'acord i desconvoquin les tres jornades de vaga ha fracassat. Després de tres hores llargues de reunió, el secretari general de la Federació de la Construcció de CCOO a les comarques gironines, Salvador Sánchez, ha afirmat que la patronat s'ha mostrat 'inflexible' i que per això han decidit mantenir una aturada al sector el pròxim 14 de març i els dies 3 i 4 d'abril.

Girona és l'única demarcació on encara no s'ha signat el conveni col·lectiu del sector, en punt mort des de fa pràcticament vuit mesos per un desacord en l'augment dels salaris. Els sindicats reclamen que el document prevegi increments salarials amb relació a l'IPC, per frenar una 'pèrdua de poder adquisitiu' que els sindicats fixen en 370 euros anuals per treballador i que la patronal es nega a assumir pel 'delicat' moment que travessa el sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.