Economia

Unes 60.000 famílies estan en situació de morositat a l'Estat, segons una associació

Crisi econòmica

Unes 60.000 famílies estan en situació de morositat a l'Estat, una xifra que es podria duplicar, fins a 120.000, en els pròxims sis o vuit mesos, segons ha explicat aquest divendres el president de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae), Manuel Pardos.

Pardos assegura que uns 4 milions de persones que tenen hipoteques, especialment les firmades entre el 2000 i el 2008, pateixen problemes importants després de les pujades dels tipus d'interès promoguts pel Banc Central Europeu (BCE), l'última de les quals aquest mateix dijous, en què s'ha incrementat el tipus de la zona euro fins al 4,25%.

El president de l'associació ha assenyalat, durant la presentació d'una plataforma per als afectats per la crisi hipotecària, impulsada per Adicae, que la situació és "dramàtica",
perquè existeix un gran nombre de famílies "en risc d'execució hipotecària".

Pardos ha recordat que el nivell de morositat a l'Estat ha passat d'un 0,3% el 2007 a un 1,5%, en el cas de les caixes d'estalvi, i ha pronosticat que la xifra podria arribar fins a un 3 per cent a finals d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.