Economia

SOS immobiliari

Economia

Les declaracions que va fer dijous el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, sobre la crisi de la construcció i l’immobilisme de l’executiu central en aquest problema han trepitjat l’ull de poll del sector. Ahir, el president de l’Associació de Promotors i Constructors d’Espanya (APCE), Guillermo Chicote, va respondre que no s’esperava el discurs de Solbes, perquè “el problema té una gravetat tan extraordinària i uns riscos socials que poden adquirir aires de tragèdia tan alts que em sembla frívol”.

En declaracions a Ràdio Nacional d’Espanya, Chicote va reclamar al vicepresident espanyol un millor diagnòstic de la situació del sector per buscar solucions i va rebutjar que la construcció s’arregli sola, com va declarar Solbes: “Vol combatre una pulmonia amb caramels contra la tos”, va dir en referència a l’opinió del ministre contrària a impedir “artificialment el necessari ajust” de la construcció.

Respecte a l’opinió de Solbes que “el sector ha acumulat certs excessos en anys anteriors que han de ser corregits”, Chicote va respondre: “Hem generat una quantitat extraordinària d’impostos a corporacions locals, a l’Estat i a les autonomies. Aleshores ningú plorava”.
Per la seva banda, el president de la patronal madrilenya del sector, Asprima, José Manuel Galindo, va dir que “el que s’ha de fer és prendre mesures reals, encara que, com menys intervencionistes siguin, molt millor”. A més, va proposar solucions com ajudes fiscals i titulitzar cèdules hipotecàries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.