Economia

Duran veu “vergonyós” que l'Estat atribueixi la pujada de l'atur als ajustos autonòmics

Acusa l'executiu de Zapatero de ser el responsable de l'augment de l'atur perquè ha estat “incapaç” de presentar ni una sola mesura per evitar-ho

Recorda que el govern espanyol ha bloquejat juntament amb el PP la reforma de la negociació col·lectiva i de les polítiques actives d'ocupació

El portaveu de CiU al Congrés i candidat a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat “vergonyós i impresentable” que el govern espanyol atribueixi la pujada de l'atur als ajustos que estan fent les comunitats autònomes. Durant una taula sectorial de CiU per preparar el programa electoral, Duran s'ha referit així a les declaracions dels secretaris d'Estat d'Ocupació i de Seguretat Social en aquest sentit, i ha acusat l'executiu de Zapatero de ser el responsable de l'augment de l'atur, ja que ha estat “incapaç” de presentar ni una sola mesura per evitar-ho i ha bloquejat juntament amb el PP la reforma de la negociació col·lectiva i de les polítiques actives d'ocupació.

“El govern espanyol ha d'assumir la seva responsabilitat”, s'ha queixat Duran després que el secretari d'Estat d'Ocupació, Mari Luz Rodríguez, i el de Seguretat Social, Octavio Granado, atribuïssin la pujada de l'atur als “durs i intensos” ajustos que estan portant a terme les comunitats i els ajuntaments en matèria d'educació i de sanitat.

Segons el líder de CiU al Congrés, “és vergonyós que l'Estat, després de generar milions d'aturats, digui que l'última pujada és fruit de les retallades de les autonomies”. I més, ha continuat, quan ha estat “incapaç” de presentar ni un sola mesura que comporti un pla de xoc contra l'atur i, a més, ha bloquejat amb el PP la reforma de la negociació col·lectiva i de les polítiques actives.

Duran ha remarcat que si ara hi ha hagut un increment de l'atur és fruit de l'ocupació estacional, però la corba, ha dit, no ha canviat, segueix sent decreixent perquè hi ha menys feina. I això és responsabilitat del govern espanyol, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.