Economia

La FOEG reclama a l'Estat explicacions i més control sobre les obres

El president de la patronal gironina considera que els fets són inadmissibles i més propis d'un país tercermundista

La patronal gironina FOEG va reclamar ahir a l'Estat espanyol més control en les obres per evitar el problema del TAV, i en un comunicat va qualificar els fets d'inadmissibles i va exigir explicacions sobre les causes de la inundació.

La patronal FOEG lamenta les incidències que s'han produït en la connexió d'alta velocitat. El president de la patronal gironina, Ernest Plana, es pregunta “quin exemple estem donant a la resta d'Europa amb episodis com aquests, que són més propis d'un país tercermundista”. Segons Plana, el que ha passat “ens desprestigia davant Europa”. “És inadmissible”, diu el president de la patronal, que succeeixin fets com aquests en un mitjà de transport capdavanter com és el TAV, que és utilitzat per un bon nombre de passatgers. Amb l'agreujant que la paralització del servei s'està allargant massa. La preocupació entre els usuaris cada dia és més gran i no s'entén que una obra d'aquesta magnitud pugui quedar tan greument afectada per causes tan previsibles com són les meteorològiques. “Fa quatre dies que no tenim connexió ferroviària d'alta velocitat entre Girona i Figueres i l'enllaç des de Girona cap a França, i no hi ha cap previsió de restabliment del servei”, diu Plana. L'Estat hauria de tenir com a prioritat resoldre amb celeritat els problemes dels ciutadans, hi afegeix. Tot plegat, segons la FOEG, evidencia una falta de control per part de l'Estat en les obres. “Considerem que aquest control hauria de ser més rigorós quan es tracta de projectes que suposen una gran inversió, com és el de l'alta velocitat”, diu Plana, que hi afegeix: “Necessitem saber que una incidència d'aquesta dimensió per culpa de deficiències en el servei no es tornarà a repetir.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.