Economia

Gas Gas ha rebut visites de 18 empreses i fons d'inversió

L'Ajuntament es vol reunir amb l'administrador concursal perquè prioritzi la continuïtat de l'empresa a Salt i mantingui la plantilla

Demana que no es fragmenti ni es deslocalitzi

Les instal·lacions de Gas Gas tenen molts pretendents. Des que el mes passat Gas Gas va entrar en liquidació ha rebut la visita d'empreses tant de l'Estat espanyol com de fora interessades a adquirir-la, segons la informació que van donar a conèixer ahir els representants del comitè d'empresa. A partir del moment en què alguna d'aquestes empreses s'interessa per adquirir la fàbrica “signa un document de confidencialitat i li donen informació sobre l'estat de Gas Gas”, va explicar el president del comitè d'empresa, Pere Brangolí.

El fabricant de motos va deixar de produir a principi d'any i té un deute de 37 milions d'euros. A causa de la impossibilitat de l'empresa de fer front al deute, el jutjat mercantil ha engegat tot el procés que ha d'acabar amb la venda de la unitat productiva –tant les instal·lacions com la maquinària–. Probablement, això passarà al setembre.

En una trobada amb els mitjans, ahir al matí, en la qual hi van participar l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, Brangolí i el secretari del comitè d'empresa de Gas Gas, Josep M. Lara, els treballadors van defensar la viabilitat de l'empresa malgrat que reconeixen que ignoren si després de tants de mesos sense fabricar ni una sola moto “la marca ha perdut reconeixement”. “Estem parats des de fa vuit mesos i només subministrem recanvis. Segur que el teixit ha estat afectat”, va dir ahir Lara, que va assegurar que la importància internacional que té la marca no es pot perdre.

L'Ajuntament de Salt ha fet un pronunciament públic de suport als treballadors de Gas Gas i demana que “l'empresa no sigui trossejada ni deslocalitzada”. Segons l'alcalde, Jordi Viñas, l'empresa dóna feina directament a cent famílies i indirectament a més de quatre-centes a tot Catalunya i ha portat el nom de Salt als 52 estats on exporta”. L'alcalde ja ha avançat que demanaran una trobada amb l'administrador concursal perquè “més enllà de la decisió econòmica” tingui en compte també la posició més social “i els interessos dels treballadors i de Salt”. També demana que qui compri Gas Gas “intenti conservar tants llocs com sigui possible”.

Els treballadors de Gas Gas van fer una protesta la setmana passada aprofitant la visita de l'empresa KTM a les instal·lacions del fabricant de motos de Salt perquè sospiten que la intenció KTM és “desmantellar la planta”. “No és contra ells, és simplement un toc d'atenció i una presa de posicions per a tots. Volem que Gas Gas continuï”, va concretar Brengolí.

El secretari del comitè va explicar que Gas Gas és un referent en el món de les motos tot terreny i que “hi ha clients que esperen que tornin a arrancar per comprar motos”. Durant el 2015 han fet només 50 motos d'una producció anual habitual de 7.000 i una capacitat productiva de 10.000.

LES XIFRES

50
motos
és el ha fabricat l'empresa enguany. La planta de Gas Gas produïa 7.000 motos l'any.
37
milions
és el deute que arrossega l'empresa fabricant de motos Gas Gas. No l'ha pogut afrontar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia