Economia

La Conca impulsa la cuina del francolí

Els restauradors promouran plats amb aquesta au com a element distintiu de la gastronomia de la comarca

L'espai de cuina de Concactiva ha estat el marc d'una jornada tècnica sobre la cuina del francolí. Una quinzena de restauradors han fet les primeres proves amb l'objectiu de crear un receptari amb aquesta au com a element principal.

El francolí va ser un producte habitual del corpus culinari medieval català, però amb el temps ha caigut en desús fins a gairebé desaparèixer. Ara, des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà es vol recuperar amb l'objectiu de convertir-lo en un distintiu de la gastronomia comarcal.

En el procés de recerca per trobar un plat representatiu de la Conca de Barberà s'ha comptat amb desenes de productes autòctons com ara el safrà, el fesol, l'all de Belltall i el raïm trepat. Però, malgrat que tots són d'una gran qualitat, no poden esdevenir el cos central d'un plat.

Per contra, a la Conca de Barberà, el riu Francolí és un element representatiu que travessa tota la comarca i que comparteix el nom amb un ocell que pot ajudar a identificar el projecte gastronòmic. Els restauradors han apostat per aquesta au acompanyada dels altres productes comarcals.

D'aquesta manera, al llarg del 2016 es farà la recerca i el desenvolupament del projecte, amb jornades amb la participació de tots els agents implicats. L'objectiu és que pel 2017 els restauradors ja puguin incorporar plats amb francolí a les seves cartes i que es pugui comercialitzar la marca La Cuina del Francolí com a promoció turística. Mentrestant, també s'animarà els criadors a promoure la producció amb l'objectiu d'abaratir-ne el cost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.