Economia

Amazon compra sòl al Prat per fer un gran centre logístic

El magatzem tindrà 80.000 metres quadrats i serà un complex de referència del grup per al sud d'Europa

Crearà 2.000 llocs de treball directes i començarà a operar al llarg de l'any 2017

La multinacional nord-americana de comerç electrònic Amazon es va adjudicar ahir per 30 milions d'euros una parcel·la de
15 hectàrees al Prat de Llobregat, al polígon industrial Mas Blau II, on construirà un gran centre logístic de referència per al sud d'Europa. En aquests terrenys es poden edificar fins a 210.000 m² (en diferents nivells) de magatzems, oficines i altres zones de serveis per als treballadors.

Aquest nou centre logístic serà un dels més grans i tecnològicament avançats del continent i entrarà en funcionament el 2017. Per capacitat, ubicació i connectivitat, donarà servei habitualment a diversos punts de l'Estat i a mercats del sud d'Europa. A l'àrea metropolitana, a més, podrà garantir l'entrega de la mercaderia el mateix dia de la compra. Segons els càlculs prenent com a base centres similars, la instal·lació podria crear uns 2.000 llocs de treball directes.

El centre logístic del Prat s'afegirà als 29 que Amazon té repartits en set països d'Europa i tindrà una superfície per a activitats logístiques de 80.000 m², de manera que superarà l'únic que Amazon té actualment a la península Ibérica, situat a San Fernando de Henares (Madrid). Creat el 2012, no ha parat de créixer i recentment s'ha anunciat que duplicarà la mida de les instal·lacions i arribarà als 75.000 m². Aquesta ampliació generarà 1.000 llocs de treball en tres anys, que s'afegiran als 800 llocs fixos actuals. Per poder fer front a la campanya nadalenca, Amazon ha contractat 600 treballadors més.

Després de l'adjudicació dels terrenys del Prat, al costat de l'aeroport de Barcelona, Amazon disposa ara d'un termini d'un mes per signar unes arres, prèvies a la formalització definitiva de la compravenda, la qual està supeditada a l'aprovació de les llicències corresponents –inclouen la petició de l'empresa de construir fins a 19 metres d'alçària i que, a l'ús logístic, s'hi afegeixi el d'oficines i el comercial– i a les garanties de l'arribada de la línia 9 del metro al polígon de Mas Blau, que es preveu que sigui una realitat l'any que ve. La construcció del centre logístic està previst que comenci l'any vinent.

“Estem molt satisfets que l'Incasòl [després d'una licitació pública] ens hagi adjudicat un terreny al Prat de Llobregat per poder continuar expandint la nostra xarxa logística europea”, va assenyalar ahir la companyia a través d'un comunicat. En qualsevol cas, Amazon va subratllar que està fent la due diligence, una anàlisi econòmica i financera prèvia al tancament de l'operació, que espera anunciar a mitjan gener.

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, va celebrar ahir aquesta “nova inversió estrangera d'una gran multinacional” i va qualificar de “radicalment fals” allò que “alguns han estat dient i repetint que la inversió estrangera fugia del país com a conseqüència del procés”. Per la seva banda, l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, va mostrar la seva satisfacció pel treball dut a terme des del consistori i l'Incasòl durant els dos últims anys “fins a concretar una inversió molt important que representa una oportunitat per a la creació de llocs de treball”. Tejedor va destacar la situació geoestratègica del Prat com a factor clau que la companyia ha considerat per triar ubicació.

LA XIFRA

30
milions d'euros
pagarà Amazon per un sòl on es poden construir fins a 210.000 metres quadrats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró