Economia

Delphi presenta al comitè un ERO per a la totalitat de la plantilla de Sant Cugat

La companyia explica als treballadors que hi ha una empresa interessada que mantindria 200 dels 540 llocs de feina

Delphi ha presentat aquest dimarts al comitè d'empresa un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta a la totalitat de la plantilla de Sant Cugat del Vallès, uns 540 empleats, segons ha confirmat el president del comitè, José Antonio Morán, a l'ACN. El mateix president ha afegit que els han comunicat que està previst que la presentació oficial davant l'administració de treball es faci entre aquest dimarts i aquest dimecres. En la mateixa reunió, la companyia ha comunicat als treballadors que hi ha una companyia interessada en comprar la planta però amb el manteniment d'uns 200 dels 540 llocs de feina. La presentació de l'ERO dóna pas al període de consultes, que durarà fins el 29 d'abril. La propera reunió està prevista per al 4 del proper mes, el mateix dia que el comitè d'empresa es reunirà després d'haver analitzat la informació rebuda avui per tal de decidir el seu posicionament al respecte. El comitè havia demanat més temps a l'empresa abans de presentar l'ERO i per això Morán ha lamentat que hagin fet “oïdes sordes”.

La multinacional va anunciar al febrer la seva voluntat de tancar la planta de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) a finals d'any. Des d'abans d'aquest anunci, l'empresa treballava en un procés per tal d'aconseguir un comprador interessat en quedar-se amb la planta de Sant Cugat i per això va subcontractar una empresa encarregada de buscar aquest possible comprador. Aquest contracte finalitza a finals d'abril, data que coincidiria amb la fi del període de consultes.

Morán ha explicat que el comitè d'empresa ha rebut més de 800 pàgines de documentació on la companyia argumenta la presentació de l'ERO. Ara començaran a analitzar tota aquesta informació per tal d'arribar a la reunió del proper dia 4 amb un posicionament clar, tant pel que fa a la seva postura com a les accions que es poguessin emprendre. L'ERO afecta a la totalitat de la plantilla però la cadència d'acomiadaments seria un dels temes a tractar durant el període de consultes, ha indicat Morán.

Tant des de CCOO com des d'UGT han rebutjat la presentació d'aquest ERO per part de la multinacional. En un comunicat, UGT ha ampliat la informació que l'empresa els ha donat sobre l'oferta que hi ha sobre la taula, que consistiria en quatre empreses amb projectes diferents que es podrien constituir en una sola entitat amb la seva instal·lació a la planta de Delphi. UGT ha assegurat que “amb aquest pla es podrien absorbir uns 212 llocs de treball, encara que no s'ha descartat que aquesta xifra augmenti si es consoliden altres possibilitats”.

Els dos sindicats coincideixen en el fet que s'hauria d'haver continuat negociant sobre el procés de reindustrialització sense la presentació de cap ERO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia