Economia

CaixaBank donarà 4.000 milions en préstecs al consum

L'entitat fitxa Andrés Iniesta com a imatge de la campanya

Aquest crèdit té una morositat molt baixa

CaixaBank busca ampliar el seu negoci creditici i acaba de posar en marxa una campanya per concedir fins a 4.000 milions d'euros en crèdits al consum. La iniciativa, que tindrà com a imatge de marca el futbolista del FC Barcelona Andrés Iniesta, s'agilitarà, segons va indicar ahir el grup financer català, mitjançant una línia de preconcessió de préstecs que beneficiarà
4 milions de clients.

La campanya suposarà incrementar significativament la cartera de crèdit al consum de l'entitat presidida per Isidre Fainé, que, segons les dades del tancament del primer trimestre, té un volum de crèdit al consum concedit per un valor superior als 7.500 milions, després de destinar 1.150 milions a aquesta modalitat creditícia en els tres primers mesos de l'exercici en curs.

Val a dir que l'augment dels volums en el passiu és un dels vectors del pla estratègic de CaixaBank que es va iniciar l'any passat, exercici durant el qual es van fer fins a dos milions d'operacions d'aquest tipus de crèdit, especialment pels canal online. El pla culminarà el 2018, amb la mirada posada en el reforçament del lideratge dins del segment de la banca minorista a l'Estat espanyol.

Una de les claus per potenciar aquesta part del balanç de l'entitat, el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, és que aquests préstecs presenten una morositat molt més reduïda que els hipotecaris, per exemple, i l'evolució dels dubtosos continua a la baixa, de manera que ja se situa en tan sols un 2,9% del total.

El director general de l'entitat, Juan Alcaraz, subratllava ahir que CaixaBank presenta un creixement “molt elevat” en la nova producció de crèdit, fet que Alcaraz interpreta i extrapola al conjunt de l'economia com una remuntada de la demanda de les llars i com una “evolució positiva de la confiança del consumidor”. És des d'aquesta perspectiva que han triat Iniesta “com a gran generador d'il·lusions” amb el qual CaixaBank comparteix “molts valors, com ara el compromís i l'esforç”.

Entre els préstecs personals destaca l'anomenat Préstec Estrella Nòmina, que permet sol·licitar fins a 60.000 euros fins a un màxim de sis anys, sense comissió d'obertura.

LA XIFRA

4
milions
de clients podran gaudir d'una línia de préstecs preconcedits en la campanya de finançament al consum.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA