Economia

Economia

El govern proposa que Nylstar faci un ERO temporal

El motiu és donar temps a l'empresa perquè reuneixi els diners que necessita per reiniciar la producció

Ajuntament i sindicats signen en un plànol que no canviaran els usos dels terrenys

En la mediació que es va fer ahir entre els sindicats UGT i CCOO i els representants de l'empresa Nylstar, la mediadora –la inspectora de treball i seguretat social, Laura Freixas– va proposar reconduir l'expedient per acomiadar 155 persones que havia presentat l'empresa per a un ERO temporal que afectaria tota la plantilla. El motiu d'aquesta proposta és deixar temps a l'empresa perquè reuneixi els diners que segons expliquen els sindicats “diu que pot reunir venent uns terrenys” i que haurien de servir per pagar els treballadors i creditors i reiniciar la producció. Per donar resposta a aquesta nova proposta s'ha convocat una nova mediació per a dilluns.

El secretari general d'indústria de CCOO a Girona, Josep Serra, va assegurar ahir que el seu sindicat no acceptarà la proposta: “A hores d'ara ja no confiem en el senyor Cirera [el propietari de Nylstar].” Segons Serra els terrenys que l'empresa diu que es vol vendre per obtenir diners “estan hipotecats”. Per a Serra, l'única salvació de Nylstar ara és que “hi hagi un canvi de direcció i de propietari” i això es pot aconseguir si es presenta un concurs de creditors. “Aleshores seria l'administrador concursal qui controlaria l'empresa i es garantiria que ningú es pogués vendre els actius”, va dir.

Els usos, blindats

Representants de tots els partits polítics del consistori van signar ahir simbòlicament un plànol del pla general on hi ha la fàbrica i on es defineixen els usos industrials –i no comercials– dels terrenys, simbolitzant que tots els grups estan compromesos a “blindar” els usos.

Un possible canvi d'usos a la fàbrica que permetés els comercials era una de les preocupacions dels treballadors, que ahir van tenir el compromís verbal dels regidors i l'alcalde, Miquel Lupiáñez. Segons va explicar la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, tot i que l'equip de govern ja havia deixat clar que no canviaria els usos, l'alcalde, perquè els membres del comitè d'empresa es quedessin més tranquils, va proposar que tots els regidors signessin el plànol. Celaya hi va afegir també que demanaran una reunió amb la consellera de Treball, Dolors Bassa, per ajudar a trobar un industrial que vulgui invertir a Nylstar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs