Economia

La Caixa compra el negoci de banca privada de Morgan Stanley a Espanya

Economia

La Caixa ha tancat avui la compra del negoci de banca privada del grup Morgan Stanley a Espanya que inclou les seves gestores d'actius i de pensions, segons que han informat les dues entitats a dues comunicats.

La compra s'ultimarà tan aviat com s'obtinguin les autoritzacions dels organismes competents i ens reguladors. Aquesta operació permetrà potenciar el negoci de banca privada de l'entitat catalana que persegueix com a prioritat l'objectiu de "ser líders en aquest segment, en línia amb el Pla Estratègic 2007-2010".

Els termes de l'acord no s'han fet públics i el seu tancament es preveu per al segon trimestre del present any. També està previst que posteriorment participi en aquesta operació Criteria CaixaCorp adquirint la gestora d'actius i la de pensions.

Per al president de "la Caixa", Isidro Fainé, l'adquisició "és una oportunitat que encaixava amb les línies estratègiques de l'entitat per als pròxims anys, que contemplen situar la divisió de banca privada en una posició de lideratge a Espanya".

De la seva banda, el copresident de Morgan Stanley, James Gorman, afirma: "aquesta venda respon a l'estratègia de centrar els nostres esforços en banca privada internacional en els segments de mercat de molt alts patrimonis".

Morgan Stanley
L'entitat nord-americana disposa a Espanya d'una xarxa de més de 430 professionals especialitzats en banca privada i gestiona un patrimoni d'uns 9.000 milions d'euros.

Sobre "la Caixa", la seva divisió actual de banca privada atén 8.000 clients i un volum de negoci que supera els 16.600 milions d'euros.

La caixa d'estalvis se situarà amb aquesta adquisició entre les tres primeres entitats espanyoles de banca privada en arribar als 25.000 milions de volum de negoci.

L'operació també reforça a Invercaixa, la gestora de fons d'inversió de "la Caixa" ja que la seva quota de mercat, que actualment és del 5,5%, passarà a ser del 7,5%.

Els directius de les dues entitats han mantingut una reunió per explicar el procés d'integració d'equips.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.