Economia

La demarcació treballa per portar esdeveniments de primera magnitud

Banyoles-Pla de l'Estany, Blanes, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Girona i Lloret de Mar disposen del segell de destinació de turisme esportiu

La demarcació de Girona treballa de valent per situar-se “com a destinació esportiva de primera magnitud”, segons assegura el director del Patronat de Turisme Costa Brava, Ramon Ramos. I aquest esforç que “fem tots plegats” –Patronat i ajuntaments– es comença a notar. I la prova són les xifres que s'han conegut aquests dies en les diferents poblacions gironines que acullen aquest tipus de turisme: 12.000 esportistes a Lloret de Mar els quatre primers mesos de l'any –el 2015 van passar per Lloret 29.118 esportistes i 20.026 acompanyants–, 5.000 esportistes i uns 5.000 acompanyants a Blanes només per Setmana Santa i 49.100 visitants en un any a Banyoles entre participants i familiars i amics que acompanyen els que participen en les competicions. Segons explica l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, la ciutat és seu d'esdeveniments esportius de competició, entre els quals hi ha campionats locals, comarcals, nacionals, estatals i internacionals.

En aquests moments, cinc poblacions de les comarques gironines tenen el segell de destinació de turisme esportiu: Banyoles-Pla de l'Estany, Blanes, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Girona i Lloret de Mar. Moltes d'aquestes competicions porten esportistes d'arreu del món.

Entre els esdeveniments esportius que ja s'han celebrat i que se celebraran al llarg d'aquest any, hi ha: MIC Football, Costa Brava U14 Global Basketball, Costa Brava Basket Cup, Intermon Oxfam, Copa del Món de Windsurf i Transpyr. També el Salt Kayak Festival, Camí de Llum (bicicleta tot terreny), Bies Braves Non Stop, Swimrun Costa Brava, Esdeveniment Skydive Empuriabrava i Pirinexus 360 Challenge, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia