Esports

Rijkaard perfila el retorn de Ronaldinho a l'equip titular davant els problemes físics d'Henry, Gudjohnsen i Giovani

"No ha tingut cap queixa ni cap mala cara després de ser suplent", elogia Xavi

Ronaldinho, sí. Ronaldinho, no. ¿Ha de disputar el derbi o ha de prendre mides a la banqueta de Montjuïc que Frank Rijkaard va trencar iradament l'any passat? El tècnic del Barça ja no està tan frustrat com la temporada anterior, però igualment té malestar o, almenys, un nus a l'estómac. Prou li va costat humanament asseure a Lió el jugador amb què fins ara més ha confiat. "Però abans hi ha el grup", es repeteix, com un mantra, l'entrenador barcelonista.
I de tant meditatiu que es posa el destí li ensenya el camí. No li regala res, però l'ajuda a orientar-se. Ronaldinho apunta a titular perquè el vestidor sospira per abraçar-lo, necessita recuperar-lo, però també perquè ni Samuel Eto'o va rebre ahir l'alta mèdica com s'esperava ni Thierry Henry es va entrenar amb el grup com es confiava ni Giovani dos Santos es va exercitar al mateix ritme que els companys com s'havia pronosticat.

El sacrifici de Guddy
L'atac va curt d'efectius, així que, en aquests moments, a l'espera de com evolucionin els lesionats, no caldria sacrificar el jove Bojan -ni molt menys Andrés Iniesta- per fer lloc a Ronaldinho a la davantera. El manxec es prepara per tornar al mig del camp, d'on Eidur Gudjohnsen pot quedar apartat a causa d'unes molèsties als isquiotibials de la cama esquerra. El mateix islandès va explicar ahir que es va lesionar al minut sis del partit a Lió, però que va voler aguantar per ajudar l'equip. Va jugar pràcticament una hora amb dolor i ahir a l'entrenament tot just va poder resistir un quart d'hora. El mateix jugador entén que la seva presència al derbi és dubtosa.

Hi intervé el destí, però també el vestidor. Els jugadors són els primers interessats a poder comptar amb Ronaldinho al camp, a poder reanimar-lo. "Ronnie és bàsic i fonamental per guanyar títols. Necessitem el millor Ronaldinho. Hem de deixar-lo tranquil i segur que continuarà marcant diferències", va apuntar Xavi Hernández des de la seva autoritat com a tercer capità de la plantilla.

L'equip blaugrana en ple estén la mà a Ronaldinho. "Personalment el veig molt tranquil. Crec que és la millor virtut que té. Tots tenim moments difícils, però sabem el que pot fer en un camp de futbol. La gent li demana molt, perquè sap el que pot arribar a fer. Ningú en aquest món té la qualitat que té ell", va postular Samuel Eto'o a les càmeres de Barça TV.

A l'espera de poder aplaudir el que faci Ronnie al camp, els jugadors es mostren satisfets del que fa el crac al vestidor. "No ha tingut cap queixa ni cap mala cara després de ser suplent. Va ser una decisió del mister i el mateix Ronaldinho entén que l'entrenador sempre busca el millor per al grup. Ens ha servit molt que Ronaldinho acceptés de bon grat aquesta decisió", va raonar Xavi.

Canvi de mentalitat
"Rijkaard està buscant el millor de Ronnie", va insistir el tercer capità, alhora que assegurava que la plantilla "s'ha posat les piles". "Hi ha hagut un canvi de mentalitat. Ara sortim al camp a guanyar des del primer minut. Aquesta mentalitat guanyadora potser minvava últimament, però ara la gent hi està més ficada", va remarcar Xavi. "Tenim moltes ganes de trencar el malefici de no guanyar a Montjuïc", va concloure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.