Esports

I també la Bota d'Or

Messi continua colíder amb Villa en la classificació del Pichichi amb registres per lluitar pel guardó al màxim golejador d'Europa

"Marcar va ser una alliberació, però no perquè fos el gol 100 o 101, sinó perquè vaig batre Palop, que em va amargar a la Copa. De fet, no m'adono de la importància d'haver marcat ja 101 gols amb el Barça. Com totes les coses boniques que m'han passat, les visc amb tranquil·litat". A Leo Messi no el canvia ningú. Val més que no el canviï ningú. "Si segueix amb aquesta ambició pot aconseguir el que es proposi", pregona Pep Guardiola, el primer que s'ha afanyat a qualificar de "passada" la xifra golejadora a què ha arribat el crac argentí amb només 22 anys, amb només 188 partits en l'elit de club. Una mitjana d'un gol cada dos partits. "Una barbaritat", repeteix Guardiola, feliç de "sentir que Messi vol més i més, que és un exemple fantàstic per a futures generacions, tant pel que fa al camp com a la seva vida privada".

¿Endevinen què va fer Messi per celebrar la seva última gesta? Doncs va anunciar que malgrat que l'equip tenia dos dies de festa, ell se n'anava corrents cap a casa per gravar els 101 que ha marcat amb la samarreta blaugrana i que passada la mitjanit va emetre Barça TV. "¿Que amb quin gol em quedo? Amb els més importants més que no pas amb els més bonics", va somriure.

Tota una declaració d'intencions. A Messi més que el futbol bonic li agrada el futbol bo, el futbol guanyador. Aquí tenim la Puça per fer salts constants cap a la glòria. No en té prou amb dues Champions, tres Lligues, una Copa, tres Supercopes espanyoles, una d'europea, un Mundial de Clubs, un Mundial sub-20, un or olímpic, un primer lloc al FIFA World Player, una Pilota d'Or. Ara aspira també a la Bota d'Or, el guardó que distingeix al màxim golejador del futbol europeu.

I és que Messi ja suma dues setmanes al capdavant de la classificació del Pichichi, igualat amb un David Villa que no afluixa: 14 gols tots dos. En la cursa per la Bota d'Or el blaugrana i el valencianista són tercers, per bé que han disputat menys partits que el líder d'aquesta honorífica classificació, Wayne Rooney (15 gols en 22 jornades de Lliga que ha disputat el Manchester United), o que el davanter del Rangers Kris Boyd, que tot i haver marcat 19 gols en 20 jornades només els avantatja de mig punt, perquè a la Lliga escocesa, en tenir menys coeficient que l'espanyola, l'anglesa, l'alemanya, la italiana o la francesa, els gols es multipliquen per 1,5 punts i no per dos a efectes de la Bota d'Or.

L'efecte Guardiola

"Messi està capacitat per trencar tots els rècords haguts i per haver", assegura Guardiola, amb qui Messi ha marcat 59 gols en temporada i mitja, gairebé el 60 per cent dels gols de la seva trajectòria.

De l'agost al gener Messi ja ha marcat 21 gols oficials amb el Barça. Si continua amb una projecció similar fins al maig, si el respecten les lesions, podria superar ja el registre golejador al club per exemple de Stòitxkov, que en va fer 117 en sis anys i mig. La juguesca és si batrà el rècord per antonomàsia de César, amb 235 gols de blaugrana. Ni Kubala, ni Rivaldo, ni Eto'o ho van aconseguir. Però Messi... Messi és molt Messi. Pocs s'atreviran a apostar-hi en contra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.