Política

Primers casos d'Ebola a Nova York i Mali

Un doctor novaiorquès de Metges Sense Fronteres arribat de Guinea i dóna positiu en les proves

La contagiada de Mali és una nena de dos anys provinent també de la veïna Guinea

L'alcalde de Nova York, ha confirmat aquesta matinada el primer cas d'Ebola a l'Estat, que afectat un metge de Metges Sense Fronteres que acaba de tornar de Guinea. També s'ha confirmat el primer cas d'Ebola a Mali, en aquest cas una nena de 2 anys que ha arribat de Guinea Conakry, on va morir el seu pare.

El de Nova York, es tracta del doctor Craig Spencer, que va viatjar a l'Àfrica Occidental i que ha estat ingressat aquest dijous en un hospital de Manhattan després de donar positiu en les proves mèdiques. El metge va sortir de Guinea el 14 d'octubre i tres dies després va arribar a Nova York, després de fer una escala a Europa.

L'alcalde Blasio ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la població assegurant que “no hi ha motiu d'alarma” i que la “possibilitat de que un novaiorquès es contagiï l'Ebola segueix sense molt i molt petit”.

El departament de Salut ha confirmat en roda de premsa que dos amics d'Spencer i la seva parella han estat posats en quarantena, tot i que cap d'ells presenta símptomes, de moment. També hi ha una quarta persona, un conductor de taxi, que va entrar en contacte proper i no es considera que tingui risc de contagi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia