Editorial

Dia clau per a un PSOE molt dividit

El comitè federal del PSOE decidirà avui, previsiblement, després de mesos d'incerteses i de dures lluites internes, permetre que Mariano Rajoy pugui ser investit finalment president del govern d'aquí a una setmana. Els socialistes prendran una decisió polèmica, que deixarà un partit molt dividit amb una gestora que ha volgut vendre l'abstenció com el mal menor abans d'una nova derrota en unes terceres eleccions. Una decisió que se sap que no serà ni unànime ni difícilment consensuada perquè, a més dels socialistes catalans, diferents federacions ja han anunciat que no acceptaran abstenir-se per permetre un nou govern del Partit Popular. Amb aquest panorama de discrepàncies evidents i divisió interna, els dirigents socialistes tenen com a prioritat que no es repeteixi el lamentable espectacle d'ara fa tres setmanes quan, enmig de baralles, crits i discussions, el comitè federal va obligar a plegar el secretari general Pedro Sánchez. Però res fa pensar ara que la reunió d'avui sigui plàcida ni que la gestora del partit tingui un camí fàcil per imposar la seva opció. És per això que haurà de buscar alguna sortida imaginativa per acontentar els contraris a l'abstenció si no vol que el partit surti de la reunió amb un futur encara més incert.

I malgrat que el camí pugui semblar traçat, els socialistes farien bé de tenir ben present que hi havia una alternativa a Rajoy que han rebutjat. Un govern d'esquerres pactat amb els independentistes catalans amb l'única condició d'acceptar un referèndum per a Catalunya. Però ja se sap que les elits socialistes han preferit mantenir en el poder la dreta i centralista del Partit Popular. Potser és que, en el fons, en algunes qüestions socialistes i populars no són tan diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia