El lector escriu

Els fets per a una Catalunya independent

Hi ha uns cinc fets, que no opinions, per tal que Catalunya justifiqui esdevenir un nou estat dins de la Unió Europea. El primer, l’extrema corrupció del govern espanyol des de fa molts anys i que Europa no assoleix resoldre. A Catalunya hi ha casos de corrupció però, i segons informes internacionals, estan infinitament allunyats als del Reino de Espanya. De fet Catalunya, i segons aquests estudis, ostenta un gran nivell de transparència en les seves administracions; al contrari de les espanyoles, sota les trames de favors i diners entre grans empreses i el partit del govern d’Espanya. Aquesta és una raó important per a molts nous simpatitzants d’una Catalunya independent.

La segona causa per a una Catalunya independent dins de la Unió Europea és l’ofec econòmic que el govern espanyol ha imposat a Catalunya des de fa molt temps. Espanya ha invertit milions i milions en trens, aeroports i altres grans obres públiques fora de Catalunya. Aquestes inversions han donat poc i mai cap benefici a escala estatal, mentre que Catalunya continua donant beneficis al Reino de Espanya. De fet el balanç fiscal de Catalunya sempre ha estat negatiu. És a dir, Catalunya aporta més diners a Espanya dels que aquesta li retorna. La tercera raó per a la independència és la història passada en què Espanya mai no ha ajudat gaire Catalunya. Encara més, els diferents governs espanyols sempre han intentat, poc o molt, fer desaparèixer la llengua, les institucions i la cultura catalanes.

I finalment l’última raó per a una Catalunya independent rau en la diferent llengua i cultura que posseeixen els catalans respecte de l’espanyola. De lligams n’hi ha, però molts han estat imposats, com ara la llengua castellana, la corona borbònica i les sentències del Tribunal Constitucional. Mentre tot això passa, i amb la mirada a una altra banda de la Unió Europea, el govern espanyol cada cop s’anima més deixant més la democràcia per imposar el que ell creu, opinions, i no pas el que hi ha davant seu, fets.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.