El lector escriu

Carta del dia

Catalunya i la biomassa

Les extenses i descuidades zones forestals de la Catalunya central són cíclicament notícia com a conseqüència tant de devastacions per grans incendis que les assolen, com pels nocius efectes que les nevades o les ventades tenen sobre aquestes masses forestals.

La proliferació del pi blanc, l'escàs aprofitament de la seva fusta i la falta de gestió del territori són en gran mesura els culpables de tots aquests estralls que desgraciadament costen vides humanes, destrueixen paisatges i tenen un cost econòmic elevat.

L'aprofitament de part del recurs forestal autòcton com a font energètica en el propi territori permetria disminuir enormement el risc d'incendi, disminuir la dependència de fonts energètiques fòssils alhora que lluitar contra el canvi climàtic fomentant la cohesió territorial i creant ocupació. La biomassa no pot per més temps seguir sent un recurs energètic desdenyat i en bé de tots ha de recuperar l'important paper que va tenir en el passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia