El lector escriu

Pares entrenadors

Pares entrenadors, això és el que som per als nostres fills i filles.

La figura de pare és l'amor incondicional, són els valors de la família i el lloc de refugi i tendresa. La figura de l'entrenador és aquell que busca els millors resultats possibles segons els talents i capacitats de cadascú. I això també ho som des del mateix moment del naixement. I amb aquesta part que ens pertoca ens ocupem que els nostres fills arribin a ser un joves i adults competents per a la vida.

Per la meva feina amb infants, veig sovint que la part d'entrenador la tenim una mica oblidada. De fet, fem el contrari, els sobreprotegim en comptes d'entrenar-los per a la vida. Però cal entrenar-los unes hores cada dia, com fan els entrenadors de futbol amb la canalla; però en comptes d'ensenyar-los a xutar, els hem de d'entrenar a resoldre conflictes ells sols o acceptar els límits i el no per resposta. I com més els entrenem, millor seran els resultats.

Aquesta feina no es fàcil ni es fa sola, però si aconseguim ser una mica bons en això d'entrenar, sortiran a la llum tots els seus talents perquè siguin el que vulguin en la vida.

I arribarà un dia que tocarà fer balanç, posar-nos nota en les dues assignatures, la de pare i la d'entrenador, i desitjo que no us conformeu amb un aprovat, sinó que busqueu l'excel·lent, perquè els vostres fills i filles siguin uns cracs de la vida.

Santa Maria de Palautordera
(Vallès Oriental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.