El lector escriu

‘A relaxing cup of café con leche'

Després de gairebé dos mesos, quan l'alcaldessa de Madrid va pronunciar aquestes paraules a Buenos Aires, encara continuen ressonant a totes les xarxes socials, als vídeos i en algun programa d'humor.

Precisament avui veia al Facebook un enllaç que es titulava: un país de relaxing cup of café con leche. I no he pogut evitar pensar que sí, que aquesta seria la millor manera de descriure l'actual Espanya. Perquè ens relaxem amb les nostres begudes, les nostres pastes i un bon espectacle televisiu, continuen plenes les terrasses de la plaça del Sol a Madrid i no s'aturen els preparatius nadalencs, les cartes al Pare Noel i tota la parafernàlia. D'una manera o altra ens relaxem o mirem de relaxar-nos constantment, bevent d'aquesta tassa, sense mirar al nostre voltant. Arreu s'anuncien greus previsions, la pobresa creix a bon ritme i els escàndols polítics i socials són a primera plana gairebé cada dia i, mentrestant, què fem els ciutadans? Prendre a relaxing cup of café con leche.

En una entrevista del programa Salvados amb Arturo Pérez-Reverte, aquest ho deia d'una manera bastant amarga, però realista. Som revolucionaris o reaccionaris? Em sembla que queda ben clar. No em cansaré de repetir-ho, de cridar-ho: no és moment d'actuar, ja n'hi ha prou! És moment de pensar, de parlar, d'utilitzar la màxima expressió humana com una arma de canvi! No esperem el canvi immediat, les solucions fàcils ni els discursos demagògics... si no lluitem amb unió i força pel nostre present, aquest que ahir era el futur que avui es malbarata.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia