El lector escriu

La carestia del peix blau

Un estudi de l'Institut de Ciències del Mar, organisme dependent del CSIC, apunta que hi ha cinc vegades menys sardines que als anys noranta. Els pescadors de sardina i seitó de la costa de Tarragona fa mesos que estan molt preocupats i no guanyen més de 300 euros al mes. Els pescadors descarten que la carestia derivi de la sobrepesca, ja que cada vegada hi ha menys vaixells pescant, i assenyalen la contaminació de les aigües produïda per la potent indústria petroquímica com a causa fonamental, així com també ho és en els darrers anys l'augment de tonyines, que són els grans depredadors de sardina, seitó i verat, i l'escalfament de l'aigua, ja que el peix blau és molt sensible a canvis d'ambient. L'administració francesa està investigant des dels anys noranta aquest problema, mentre que l'administració espanyola, és a dir, el Ministeri d'Agricultura i Pesca, segons el CSIC, no ha actuat i durant anys s'ha pescat sense cap control sobre les captures. Segons informa El Punt Avui, en la reunió que va mantenir dilluns la Confraria de Pescadors de Tarragona amb el Ministeri, varen demanar poder capturar tonyina vermella i ajuts econòmics, sense obtenir cap de les dues peticions. A canvi, se'ls va prometre que el Ministeri elaboraria un estudi sobre la davallada de la pesca de peix blau. Té algun sentit que el control de la pesca marítima de l'Estat al Mediterrani es dirigeixi des d'uns despatxos del carrer Velázquez de Madrid, en lloc de fer-ho des de Catalunya, València o Balears?

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia