Massa seqüeles quinze dies després de la nevada

Les comarques gironines viuen una normalitat aparent, quan farà quinze dies del temporal de neu. Hem canviat d'estació i la neu s'ha fos, i prou. Els boscs són plens de brancatge i d'arbres estellats, i l'energia elèctrica que arriba a llars i negocis procedeix de generadors autònoms. Màquines que funcionen en precari, que necessiten un manteniment curós; hi ha queixes cada dia de la tardança a recarregar el combustible. Per això, Endesa ha de cuidar i mantenir, mimar, aquests generadors amb vista a la Setmana Santa, un dels moments crucials per a l'economia de les comarques gironines. No ens hi juguem el calaix de deu dies de vacances: ens hi juguem la imatge de cara als mesos vinents i no pot fallar. I, de cap manera, no es poden fer xantatges ni insistir en falses excuses. Cal valorar que Endesa posi torres més fortes, però ara no és el moment de fer-ho, fa quinze dies hauria estat el moment de tenir-ho a punt. Escudar-se en la llei provoca desconfiança i desencís; ja ho sabem: feta la llei, feta la trampa.

Demà farà dues setmanes del temporal de neu del 8 de març. Entre aquell dia i avui hem vist passar membres del govern preocupats per les comarques gironines: el president de la Generalitat (dos cops), i els consellers de Política Territorial, Interior, Indústria, Governació o Sanitat. Tanmateix, s'ha trobat a faltar el conseller d'Economia i Finances, com a responsable de la política energètica. Antoni Castells no ha estat un conseller valent; ha rebutjat el territori i, per causa seva, se n'ha ressentit la institució de la Generalitat. Lamentablement, s'han sentit estirabots indignes entre membres del mateix executiu i el que cal ara són solucions bones i sòlides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.