La força de la raó

Els pares d'un jove amb autisme han aconseguit per primer cop modificar una llei estatal per agilitar els processos d'incapacitació. Fins ara, la normativa no obligava els jutges a desplaçar-se al domicili dels afectats encara que els informes mèdics o de qualsevol altre tipus ho consideressin necessari. La redacció de la llei i una jutgessa gens sensible amb el cas van condemnar aquesta família de Sant Boi de Llobregat a un combat desigual amb el sistema, que els ha acabat donant la raó després de tres anys d'una lluita incansable, de la qual ara es podran beneficiar moltes altres persones en situació de dependència. El d'aquests pares és un exemple de determinació contra unes normes dictades massa sovint al marge de la sensibilitat que hauria d'acompanyar sempre processos com els d'incapacitació.

Però aquesta petita victòria no ens hauria de fer oblidar altres lluites igualment justes que porten a terme ciutadans tan anònims com fins fa pocs dies eren els pares de David Vendrell. Lleis com la de la dependència també s'ha demostrat que necessiten reajustaments per evitar el contrasentit que representa que algunes injustícies tinguin empara legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.