Editorial

Un congrés rècord per als mòbils

El Congrés Mundial del Mòbil celebrat a l'Hospitalet de Llobregat ha tornat a batre, en la seva onzena edició, tots els rècords: s'han superat els 100.000 assistents, s'han aplegat 2.200 expositors, hi han acudit 3.600 mitjans internacionals i representants de 137 països. Per si amb això no n'hi hagués prou, més de la meitat dels assistents al congrés del mòbil més important del món eren alts càrrecs directius. Tot plegat, doncs, suposa que l'impacte econòmic i en la projecció de Catalunya al món serà superior al que havien calculat els mateixos organitzadors.

El Congrés Mundial del Mòbil és un esdeveniment molt important per al país no només pel que aporta en els quatre dies que ocupa cada any, sinó perquè és un factor d'atracció d'empreses d'alta tecnologia. És a dir, una condició necessària perquè el nostre país es converteixi en un lloc de referència en la indústria del coneixement tecnològic i generi llocs de treball d'alta especialització i ben pagats.

La vaga del metro i, en menys mesura, dels autobusos urbans, ha tingut un impacte important, però no sembla que això hagi fet desistir l'organització de repetir l'esdeveniment els pròxims anys. Les vagues van afectar, i directament, moltes més persones a més dels assistents al congrés, però l'esdeveniment és prou important perquè les autoritats i els sindicats negociïn amb temps la pau social. Pel bé del congrés; però, sobretot, dels veïns de Barcelona i la seva rodalia. L'ocurrència de Cristina Cifuentes d'aspirar al congrés per Madrid no mereix cap comentari més enllà que si aquest esdeveniment marxés de Catalunya seria per anar no a Espanya, sinó a França o Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia