Editorial

Sánchez posa el pilot automàtic

Contra l'austeritat, contra la corrupció, contra la desigualtat i contra les divisions territorials. D'aquesta manera el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, pretén governar l'Estat espanyol d'acord amb el programa que ahir va exposar en la primera jornada de la sessió d'investidura, que avui continuarà al Congrés dels Diputats. Per primera vegada, però, el candidat socialista va admetre públicament que l'actual composició parlamentària no permet configurar un govern exclusivament d'esquerres. Per això va reafirmar el seu compromís de conformar una majoria alternativa que deixi de banda el Partit Popular fent una aposta per un mestissatge ideològic que, segons ell, és imprescindible per superar el bloqueig governamental.

Sánchez va reconèixer que sense sumar més avals no superarà la votació que avui es farà a l'hemicicle, però durant la seva intervenció va emfatitzar l'agraïment a Ciutadans per haver arribat a un acord i va focalitzar la pressió sobre Podem per tal que s'hi sumi. La reforma constitucional per posar fi a l'austeritat, la limitació a dos anys dels contractes temporals, la supressió de les centrals nuclears amb 40 anys de vida, l'augment del salari mínim, la limitació dels mandats dels càrrecs electes i la transformació del sistema de nomenament dels càrrecs de designació parlamentària en el terreny de la justícia són, en aquest sentit, algunes de les propostes que, en el cas de resultar investit president, Sánchez es compromet a impulsar “la setmana entrant”. Un cop més, les aspiracions sobiranistes catalanes van quedar despatxades amb quatre paraules amables i cap compromís polític seriós en una intervenció planera durant la qual el candidat va posar el pilot automàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia