Opinió

Keep calm

Partit Clar i Català

El PSOE ha tingut episodis pitjors que el de Convergència amb Pujol i encara mantenen el nom de PSOE

Partit Clar i Català (PCC) és el nom que un amic vol proposar a l'actual direcció del qüestionat pel Ministeri de l'Interior Partit Demòcrata Català, antiga Convergència Democràtica de Catalunya. A hores d'ara en el registre no hi ha constància que hi hagi cap partit registrat amb el nom de Partit Clar i Català. Seria interessant per allò que el nom fes la cosa. Encara que és possible que amb les sigles hi hauria dubtes.

Enmig de l'enrenou polític i de partits, el nou nom de Convergència hauria de ser un maldecap menor. No interessa ni a la seva pròpia militància. Malgrat que el trànsit entre el vell i el nou està sent especialment feixuc per a l'antiga Convergència, encallada en la polèmica que per a molts comença a ser surrealista.

Sovint canviar de nom és reconèixer que es fa un projecte nou de d'alt a baix. No ha passat. Segueixen al peu del canó del partit moltes persones que hi estaven implicades i que hi continuen estant. És possible que una de les justificacions del canvi de nom sigui esborrar la imatge de Jordi Pujol, principal inventor de la marca.

El nom de Convergència era relativament nou en comparació amb els històrics noms de la política, com el d'Unió Democràtica de Catalunya, el Partit Nacionalista Basc, el Partit Socialista Obrer Espanyol... Partits que al llarg de la història han canviat de tot menys de nom. Va ser pitjor l'afer en què es va veure implicat el PSOE amb els GAL (morts en cal viva, ministres a la presó, corrupcions, etc.) I encara mantenen el nom de PSOE. Abans d'aquests lamentables esdeveniments el cantant Javier Krahe els va dedicar la cançó Cuervo Ingenuo, que deia sobre el PSOE: “Tú, mucho partido pero, ¿es socialista, es obrero? ¿o es es español solamente? Pues tampoco cien por cien si americano también.” Malgrat tot, han mantingut sempre les sigles que va registrar el seu fundador, Pablo Iglesias.

Moltes empreses lluiten per man-
tenir la marca. Poden canviar de nom sense negar mai la seva història bona i dolenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia