Opinió

A la tres

El manifest

“Poca cosa es pot afegir avui al manifest de l'AMI. Potser només un aplaudiment final

No els vull enganyar. Avui em limito a reproduir-los part del manifest que l'AMI ha fet públic amb motiu del Dia de la Constitució:

“No ens trobem còmodes commemorant una Constitució espanyola que havia de garantir els drets elementals de la ciutadania i que ha acabat essent utilitzada per aquells que els volen limitar. Un text constitucional que s'utilitza políticament en contra de Catalunya, una i altra vegada. En l'actualitat, la interpretació de la Constitució espanyola està clarament polititzada per un tribunal il·legítim com el Tribunal Constitucional. La cotilla que suposa la Constitució acaba convertint-la en una presó per a la democràcia, que impedeix al poble català decidir lliurement sobre el seu futur polític. En nom del text constitucional se suspenen lleis que afecten les necessitats més bàsiques de la ciutadania de Catalunya; les lleis per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, per la igualtat efectiva entre dones i homes, la prohibició de la celebració de les curses de braus o l'impost de dipòsits bancaris són només algunes de les 24 lleis suspeses pel Tribunal Constitucional des del 2010. El Tribunal Constitucional intenta tallar de soca-rel qualsevol resolució del Parlament de Catalunya. D'aquesta manera, l'Estat, lluny d'actuar amb sentit democràtic, continua amb la seva intransigència i posa la mordassa a la veu de la majoria representada al Parlament.

Darrerament, hem vist també com el text constitucional acaba essent utilitzat com a Codi Penal per investigar els càrrecs electes que en l'exercici de les seves funcions permeten el debat a Catalunya sobre el procés sobiranista.

Constatem que la via per a la reforma de la Constitució espanyola és un camí que no porta enlloc i que alguns partits proposen per recentralitzar l'Estat i liquidar l'autogovern. No hi ha, per tant, cap esperança en cap reforma constitucional amb garanties de millora de l'estatus de Catalunya, com a integrant d'un suposat Estat federal. Per tot això, reafirmem que la plena sobirania de Catalunya i la garantia dels drets dels ciutadans i ciutadanes depenen únicament de l'obertura d'un procés constituent en el marc de la República Catalana (...)”

Aplaudiments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia