Opinió

Full de ruta

Ai, la justícia...

Un neonazi va pegar i insultar dues dones magribines a Terrassa. Un any de presó, que no complirà. Mentrestant, el fiscal demana que en Teti, condemnat a la mateixa pena, entri a presó pel seu “entorn social” independentista

Aquesta ha estat una setmana difícil per a la justícia: condemna a tres anys de presó per a un músic que ha fet una cançó que critica la monarquia i una de nou mesos per haver apallissat la dona; purga de fiscals per tocar massa el voraviu, llibertat amb fiança per a Iñaki Urdangarin o una querella contra la presidenta del Parlament i els membres, només els independentistes, de la mesa de la cambra... Una setmana difícil. I aquesta mateixa setmana s'ha fet públic que l'Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència d'un any de presó per a un home que va pegar i insultar dues noies d'origen magribí en un autobús de Terrassa, el febrer del 2013. El jove, vestit de paramilitar i esgrimint una navalla amb una inscripció de les SS alemanyes, els va donar cops de puny i les va insultar. Un jutjat de Terrassa el va condemnar a un any de presó amb un atenuant, ja que la instrucció va estar aturada durant un temps als jutjats de la cocapital del Vallès Occidental. El judici es va poder celebrar, tot i que l'acusat no es va dignar ni a anar-hi, ja que la fiscalia li demanava menys de dos anys de presó. Sense antecedents i amb una condemna final menor a dos anys, no haurà d'ingressar a presó.

La setmana passada també es va saber que la fiscalia demana que un jove de Berga, Sergi Rodríguez, Teti –del neonazi de Terrassa ningú n'ha publicat el nom...–, ingressi a presó després d'haver estat condemnat, també, a un any de presó. Teti va ser condemnat per donar un calbot, en la Patum del 2012, al llavors regidor del PP. El jove nega ser l'autor del calbot però l'Audiència de Barcelona el va trobar culpable, tot i que en la sentència admet que no es va produir cap lesió –les dues noies d'origen magribí de Terrassa sí que en van patir, i una va haver d'estar de baixa laboral– i el mateix regidor va admetre que no l'havia vist. En Teti, bastoner i molt conegut per ser molt actiu en els moviments socials del Berguedà, no té antecedents i ha estat condemnat a un any de presó –tot i que, d'entrada, el fiscal demanava 4 anys i nou mesos–, però la fiscalia en demana l'ingrés a presó “pel seu menyspreu a l'Estat de dret” i per “l'entorn social” en què es mou. No sé si el fiscal desconeix o tant li fa en quin “entorn social” es mouen els neonazis o si, espero que no, simplement busca un escarment al món independentista, tan majoritari a Berga com per governar l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia