Opinió

A la tres

Operacions catalanes

“L'engany de l'operació diàleg es reeditarà ara amb la d'infraestructures. La diplomàtica se sap a poc a poc

Les persones, els col·lectius, els governs... es jutgen pels fets i les decisions que prenen, o pels fets que han volgut amagar. L'Estat jutja i condemna els dirigents sobiranistes pel que han fet, malgrat que, durant unes setmanes, Soraya Sáenz es vantava d'una inexistent operació diàleg. Quan alguna actuació es defineix d'operació, desconfiem-hi. Té poca credibilitat o amaga, en paraules amables, objectius obscurs. Els fets són que els responsables del 9-N, una consulta popular, han estat inhabilitats per haver desobeït el Constitucional.

Més fets. Mariano Rajoy desembarcarà a Catalunya per beneir la nova direcció del PP català i per oferir noves inversions en infraestructures. Anunciarà que desbloqueja aquelles obres que els seus mateixos governs han aturat. Doble via a l'R3, inversions en Rodalies pendents de fa dècades, accessos viaris al port de Barcelona, corredor mediterrani... Liquidada l'operació diàleg, començarà l'operació infraestructures. Els fets són que l'Estat ha menystingut aquestes infraestructures durant dècades no executant projectes que només s'anunciaven any rere any, com farà dimarts Rajoy. Tot i que el malestar català va fer-se massiu arran del dèficit de Rodalies, ara ja no volem gestionar uns quants horaris de tren, allargar alguna línia o suprimir algun pas a nivell. Com deia Ovidi Montllor: “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.”

Més fets, els amagats. L'exministre Margallo admet ara que l'Estat ha dedicat “molts esforços” a parlar amb governs de tot el món perquè no es manifestessin en favor de la independència de Catalunya. “El que ens ha costat i els favors que devem a altres països”, reconeix. És el front i l'operació diplomàtica. La prova que l'Estat farà de tot per aturar el procés català ja la vàrem veure en l'operació Catalunya, que inventava proves i destinava fons reservats de l'Estat per desacreditar polítics catalans... Com a mínim el sempre outsider Margallo reconeix haver esmerçat diners públics contra el procés català.

El mal ja està fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia