Opinió

A la tres

Gestió emocional

“Passaran moltes coses i caldrà continuar amb la resistència pacífica mantinguda fins ara

Encetem avui una setmana decisiva i cal mantenir la calma i la serenor demostrada fins ara. La marató celebrada ahir és una bona mostra de com s’han de fer les coses, malgrat el que ha passat en els darrers dies i el que vindrà. A ningú no se li escapa que encara passaran moltes coses i que caldrà continuar la resistència pacífica mantinguda fins ara. No es pot caure en la provocació. Ara fa uns dies circulaven per Whatsapp uns consells per gestionar emocionalment aquesta resistència pacífica –desconec qui n’és l’autor– i voldria compartir-los amb vostès:

“Primer de tot, necessites tenir un espai per tu, per poder oxigenar-te i renovar-te. No passis informacions de les quals no estiguis segur/a als grups de Whatsapp o a reunions amb gent. (Recorda que hi ha informacions incendiàries o que pretenen infondre por.) Anima la resta de persones a manifestar-se amb respecte. Respecta que no tothom pensem i vivim les coses de la mateixa manera. Acompanya a calmar qui no sigui capaç de fer-ho per ell mateix, amb la unitat d’un grup de gent és més fàcil gestionar i reconduir situacions desafortunades. Calen moments per treure la ràbia en espais segurs, amb persones de confiança i així poder estar sencers i centrats en l’objectivitat de les coses que passen en aquests dies de certa incertesa. Acull els que necessiten caure o plorar per l’enuig, angoixa, ràbia, o tristesa. Donar espai per escoltar tot això és molt necessari i saludable. L’optimisme és un gran aliat, sigues positiu/va. Dona el millor de tu en aquest procés, ofereix allò que creguis que pot beneficiar la resta. Ajuda a transformar emocions. Som un poble meravellós ple de gent meravellosa. No perdem el somriure de tot allò que ens fa feliços. Intentar mirar amb certa distància tot plegat també és un bon refugi emocional.”

El moment requereix serenitat, defugir l’escalfament. De provocacions, n’hi ha hagut i n’hi haurà, i cal reaccionar de manera pacífica, com s’ha fet fins ara. Resistència pacífica i permanent, fins al final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia