Opinió

A la tres

Defensa selectiva

“El debat que ocupa titulars és que es pugui investir Puigdemont, quan el que és escandalós és que no es pugui

El gran problema és la possibilitat que Carles Puigdemont pugui ser investit president de la Generalitat per via telemàtica o per delegació. El govern espanyol del PP, el PSOE i Cs, que van fer ús de la interpretació creativa a l’hora de determinar que l’article 155 de la Constitució servia per forçar el cessament del govern català i imposar eleccions, exigeixen ara que el reglament del Parlament se segueixi al peu de la lletra. I el restringeixen al màxim quan sostenen que com que no explicita que hi pugui haver més alternatives que la presencial, aquestes són inviables.

El debat que ocupa titulars i advertiments dels autoanomenats constitucionalistes és que es pugui investir Puigdemont, quan el que és realment escandalós és que no es pugui. Però d’això, evidentment, populars, socialistes i ciutadans no en parlen. Ignoren els més de 940.000 vots obtinguts per Junts per Catalunya i els més de 930.000 d’Esquerra, amb Puigdemont i Oriol Junqueras al capdavant. I la victòria rotunda del bloc independentista, de nou amb majoria absoluta a la cambra catalana, en uns comicis ideats perquè els vencessin els unionistes. La realitat és tossuda, i la gent, molt més persistent del que voldrien alguns.

Davant del fracàs, les traves. De placar al líder dels republicans, ja se n’ha encarregat el Tribunal Suprem. En presó preventiva des del 2 de novembre, al candidat d’ERC, que ja no va poder participar en la campanya electoral, se li denega el trasllat a una presó catalana i tampoc se l’autoritza a assistir al ple de constitució del Parlament. L’alt tribunal limita l’acció i projecció del diputat Junqueras. A Puigdemont, el marquen els que porten la Constitució per bandera. I potser seria hora de recordar-los a tots que a la carta magna s’hi consagren drets fonamentals, com el de participació i de representació política, vulnerats de forma flagrant per als presidenciables de JxCat i ERC i per als seus votants. Populars, socialistes i ciutadans ho obvien. La seva és una defensa de la Constitució selectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia