Opinió

A la tres

Confusió

“El rei acusa Catalunya d’atacar la democràcia però Rajoy no admetria l’independentisme ni que fos majoritari

Sentint les respostes de Mariano Rajoy en l’entrevista d’Onda Cero, em venia al cap la paraula irresponsable. No sabia res del finançament il·legal del PP, que atribueix a unes persones, malgrat que n’era president. No sabia valorar el dispositiu de l’1-O, que no va detectar cap urna i va fer mil ferits, malgrat que ha estat ministre de l’Interior. No sabia res de les decisions judicials perquè no li correspon...

Tot plegat forma part de la gran maniobra de confondre i fer passar per rebel·lió i secessió allò que va ser un intent pacífic d’assolir la independència. Tothom hi participa: el rei Felip VI assegura a Davos que a Catalunya s’atacava la democràcia, però és el govern del seu estat qui pretén impedir a un cap de llista elegit pel sufragi dels ciutadans participar en un debat d’investidura. Rajoy i el seu ministre de l’Interior despleguen efectius policials per evitar que Puigdemont arribi al Parlament. Malgrat el seguiment constant que li fa l’Estat a Brussel·les, encara no les tenen notes. Si no van aturar cap urna l’1-O!

Rajoy assegurava que ni que obtingués més de la meitat dels vots, no permetria res a l’independentisme. Això no “ataca els pilars de la democràcia” com es queixava Felip VI que succeeix a Catalunya.

Altres autonomies registren pèrdues d’empreses similars al balanç català, i no han protagonitzat cap procés: Galícia perd un 15% de corporacions, pel 18% de Catalunya. Rajoy no acusarà Feijoo d’aquesta pèrdua d’empreses, perquè allà hi governa in saecula saeculorum. L’Estat tanca la delegació de la Generalitat a Brussel·les perquè s’hi havia de fer la trobada Torrent-Puigdemont, però la majoria d’autonomies mantenen obertes oficines a la UE sense fer-hi gran cosa...

Més confusió, com la manifestació d’agents de policia a Barcelona per reclamar millores de sou per als policies i els guàrdies civils. A qui reclamaven els líders del PP, Cs i el PSC les millores? Tot són ganes d’airejar l’espanyolisme i guanyar allò que no s’ha pogut obtenir en les eleccions de la “república”, que també confonia ahir Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia