Opinió

A la tres

Dona i democràcia

“No hauria de sorprendre que en el manifest del 8-M es denunciï la repressió que viu el nostre país

“A Catalunya estem vivint una escalada de la repressió: càrregues policials l’1 d’octubre amb denúncies d’agressions sexuals. Les feministes estem compromeses també en la defensa de la democràcia i de les llibertats al nostre país i entenem que la criminalització i/o la judicialització de formes pacífiques de protesta social i reivindicació política també són formes de violència institucional que hem de denunciar. Per això denunciem l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola i exigim la seva suspensió immediata.” Aquest és un dels punts del Manifest de la vaga feminista del 8-M que sembla no haver agradat certs sectors, principalment de l’òrbita socialista, que han mostrat el seu malestar per la inclusió de referències polítiques al document unitari. De què se sorprenen? Les dones, com els homes, no són alienes a la repressió policial i judicial que s’està vivint actualment a Catalunya. Certament moltes dones, potser no la totalitat però sí una majoria més que considerable, se senten agredides per l’actual situació política que travessa el país amb les institucions d’autogovern intervingudes, amb polítics que les representen i líders de les principals entitats civils empresonats per les seves idees, amb centenars de persones investigades, amb el seu president a l’exili... I això els indigna tant com la discriminació laboral, la bretxa salarial, la violència de gènere, la feminització de la pobresa, la corrupció, el racisme, la situació de les dones refugiades... qüestions que denuncia el manifest feminista, com moltes altres, i per a les quals demana solucions.

Vist el que estem vivint, el que hauria estat estrany és que el manifest no n’hagués fet referència en el compromís de les dones en la defensa de la democràcia i les llibertats. Això no hauria de molestar ningú. O és que el feminisme és aliè a l’activitat política? Perquè si una cosa és evident és que és precisament des de la política que es poden canviar moltes coses que el feminisme denuncia. I, això, també cal reivindicar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia