Opinió

A la tres

Acarnissament

“La reacció visceral de l’Estat als candidats catalans augura un diàleg agre perquè puguin exercir els seus drets

Que injust que és dictar i mantenir la presó provisional per a unes persones que no han fet res castigat en el Codi Penal, lamenta Oriol Junqueras en l’entrevista d’avui, després d’haver-li estat negat participar en actes de campanya o haver de fer-ho amb missatges gravats. La Junta Electoral Central continua posant cullerada en una campanya, no fos que els partits catalans seguissin essent-ne protagonistes.

I encara ens hem de sentir com el nou líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, recorre a la mateixa JEC contra el debat de TV3 de demà, perquè no té “la garantia de pluralisme en condicions d’igualtat”. Carrizosa es queixa que Antoni Comín, número 2 de Junts, hi participi des de Waterloo, ja que tindria avantatge per preparar les respostes sense que les càmeres l’enfoquin. Qualsevol argument és bo per atiar l’enfrontament. Cs no es queixa que Junqueras faci 14 setmanes seguides que s’aixeca de matinada i assisteix al judici al Suprem durant més de vuit hores diàries, o que el mateix Comín i Carles Puigdemont no hagin pogut confirmar la seva llista fins hores abans que acabés el termini gràcies als recursos de Cs i el PP a la JEC i al TC.

Si la simple presència en la campanya electoral dels dos líders catalans ja ha implicat una visceral reacció estatal, com serà la resposta quan, en poques setmanes, s’hagi d’entomar el debat polític i jurídic de l’exercici dels drets dels diputats o dels eurodiputats presos o exiliats? Pedro Sánchez ha obviat els catalans en la roda protocol·lària de candidats i va deixar caure la candidatura de Miquel Iceta sense tenir-la pactada al Parlament, així que el “diàleg” que es promou des de La Moncloa no augura gaire mà estesa, sinó més aviat acceptació a desgrat de la presència de diputats catalans, de qui fugirà com la pesta.

I encara estranya la victòria independentista a les cambres... Cap govern estatal, ni el de Rajoy, ni el de Sánchez sorgit de la moció de censura, ni sembla que ho farà el sorgit del 28-A, ha demanat a les empreses que van abandonar Catalunya que hi tornin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia