Opinió

LA GALERIA

El Trueta que ve

El terme municipal no deu ser tan important si tenim en compte que l’actual Trueta va estar durant anys al terme de Sant Gregori

L’estrena d’any nou ve acompanyada de noves rutines. N’hi ha que volen anar molt al gimnàs, n’hi ha que volen aprendre italià, japonès o vietnamita. Altres es conjuren per treballar menys i alguns potser malden per ser una mica més feliços. Però aquest 2020, i final del 2019, ens ha tornat un tema clàssic per a Girona i les seves comarques. El nou Trueta. Ja comencen a ser massa pocs els periodistes d’una redacció que poden fer un vademècum explicant d’on ve aquest diantre d’hospital. Ja no n’hi ha gaires que recorden que vam arribar a tenir, fins i tot, un avantprojecte en època de Marina Geli com a consellera. Ella, que des d’aquell temps ha canviat de partit i d’aliances, i el nou hospital encara no se sap ni on es farà. Alguns van qualificar de faraònic el que es va plantejar en aquell moment i de milions en costava uns quants. Però sembla inversemblant que una dècada després encara ni se sàpiga del cert on es farà. Com per art de màgia s’ha revifat l’etern debat que ja fa uns anys que dura. Tants que han canviat alcaldes i governs a Girona i a Salt. I sovint s’oblida que entre aquests dos també ha rebut un tercer. Sarrià va fer tots els tràmits perquè la zona del Pla de Dalt, limítrof amb Girona, pogués encabir-hi el campus de salut i tot el que hi anava associat. Fins i tot ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, va insistir que aquest trimestre se sabrà la decisió i que es farà amb criteris tècnics. Només faltaria que la decisió fos política. Amb un hospital no s’hi juga, i més que parlar d’on acabarà anant el que interessa és que es posi fil a l’agulla i tinguem en el termini més curt possible un hospital com pertoca i on l’atenció a la ciutadania hi sigui exquisida i amb la qualitat imprescindible en un servei tan vital. No tornaré a posar els arguments que uns posen per defensar els terrenys de Domeny o que es faci davant per davant del parc hospitalari Martí Julià de Salt. Segur que n’han llegit les benaurances o les incerteses diverses vegades segons qui sigui que surt a la palestra amb aquesta qüestió. El que seria d’agrair és que Salut no maregi més la perdiu i el defineixi amb urgència. I el terme municipal no deu ser tan important si tenim en compte que l’actual Trueta va estar durant anys al terme de Sant Gregori i molts ho van portar al carnet d’identitat sense escarafalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia