Opinió

opinió

El món per un forat

Temporada Alta és una finestra que s’obre cada any fora de Barcelona

Quan el món es mira per un forat, per una finestra, per exemple, vius dels records de quan el miraves des de fora, de quan el vivies, i t’imagines les coses que poden estar passant allà a fora. Quan mires el món des d’un espai tancat durant molt de temps, des d’una petita finestra, veus el que et permet veure el marc de la finestra. Quan fa temps que estàs tancat a casa sense sortir i mires el món per una petita finestra, la fi i l’inici del món són dins teu mentre que la realitat és una altra. El 3 de desembre passat es va estrenar al Teatre Municipal de Girona, en el marc del Festival Temporada Alta, Final de partida. “L’obra preferida de Beckett”, segons el director del nou muntatge, Sergi Belbel, té moltes similituds amb l’actualitat. Beckett, que la va escriure molt afectat pels atacs nuclears d’Hiroshima i la Segona Guerra Mundial, retrata un món apocalíptic, que s’acaba. Amb un humor cínic, angoixant, en el nou muntatge veiem quatre personatges, Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón, que viuen confinats en un espai, en un món que també s’acaba i on l’espectador pot reconèixer fàcilment trets actuals: la pandèmia, la crisi climàtica,…

L’obra significa el retorn als escenaris de Jordi Boixaderas, que juntament amb Jordi Bosch representen un duel interpretatiu de gran nivell. Humor absurd, cínic, amb els avis (Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón) a dins d’un contenidor d’escombraries esperant la mort.

Temporada Alta és una finestra que s’obre cada any fora de Barcelona i on durant poc més de tres mesos veiem bona part del millor teatre. La resta de l’any, des de l’òptica barcelonina, sembla que no hi ha cap més finestra teatral oberta al país. Per això, totes les cròniques d’aquest espectacle recullen que s’ha estrenat a Temporada Alta i que és una producció del Teatre Romea, on farà temporada a finals del mes de febrer del 2022. Però si ho observem més enllà de la finestra barcelonina, si deixem de mirar el món només des de la finestra de Barcelona, veureu que Final de partida farà una petita gira. Passarà, entre altres llocs, per Lloret o Sant Cugat. I veureu també que, si com sembla volem construir un nou país, cal obrir de bat a bat la finestra de Barcelona i veure que hi ha vida fora de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia