Opinió

opinió

Els Panxuts de Cassà

Es defineixen com un autèntic grup de taverna, perquè els encanta la gresca

El seu nom ja clama bon rotllo, i, en efecte, bon rotllo i bona gent són els Panxuts de Cassà. Tot va començar fa més de vint anys, quan una colla de pares s’anaven trobant tot seguint les activitats extraescolars de la seva mainada; molts dels dinars del futbol d’aleshores acabaven amb cantades improvisades a taula, tots ens podem imaginar l’escena, oi? El cas és que aquesta colla d’amics s’ho passaven d’allò més bé cantant i fent gresca, amb el temps van començar a trobar-se per assajar i, a poc a poc, per cantar en alguna activitat quan se’ls ho demanava. Així van néixer Els Panxuts de Cassà. Es defineixen com un autèntic grup de taverna, perquè els encanta la gresca i aprofitar qualsevol ocasió (preferentment pretiberi o posttiberi gastronòmic) per treure els instruments i començar a cantar: havaneres, boleros, ranxeres, sardanes… cançons conegudes per tothom que són presentades amb grans dosis d’humor i cercant la complicitat del públic. Al seu repertori sumen també temes propis. S’autodefineixen com “un grup no professional”, cosa del tot comprensible perquè cap d’ells viu de la música, tots tenen les seves ocupacions professionals. El nivell de les seves actuacions complau tothom.

Amb els anys també s’han anat incorporant nous fitxatges al grup, veus que van formar part d’Els Pescadors de l’Escala, per exemple. Més enllà del seu talent musical i de la seva indubtable capacitat de connectar amb la gent, els Panxuts tenen també altres qualitats; són persones que es mostren humils i generoses, capaces d’organitzar un dinar popular; és a dir, cuinar, muntar taules, fer l’arròs, servir-lo, recollir i netejar-ho tot i, en acabat, oferir un concert per al Centre Psicopedagògic de les Germanes Hospitalàries de Caldes de Malavella fent passar un dia inoblidable a les germanes i als usuaris del centre.

Demà diumenge actuaran de manera solidària a Calonge i Sant Antoni, al matí, a partir de quarts de dotze els trobareu a la plaça de la Pau (Monestrí) al passeig de mar, donant suport a la Marxa Mundet a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple. Un grup d’amics que aconsegueix fer feliç la gent. Una immensa sort haver-vos conegut a través de l’Àlex, un d’aquells fills que jugaven a futbol... Posa Els Panxuts a la teva vida, seràs més feliç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia