Articles

Apunts

Autopistes

Ara resulta que hi ha deu autopistes de peatge que estan a punt de fer figa. Són deu autopistes espanyoles. Sí: espanyoles. Les catalanes continuen sent molt rendibles. Les autopistes de peatge espanyoles, sobretot les de Madrid, passen necessitat perquè el volum de trànsit és inferior al previst. I no és estrany, perquè si al costat de les autopistes de peatge hi ha bones carreteres i bones autovies, ja són ganes de pagar. Vull dir que no és que els catalans viatgem per autopistes de peatge per allò del fet diferencial, sinó perquè no tenim cap altre remei.

La notícia, però, és d'aquelles de posar-se a tremolar després d'haver rigut, que era el nom d'una secció de La Codorniz. Perquè segons els contractes de les concessionàries amb el govern espanyol, si arribessin a declarar-se insolvents, haurien de rebre de l'Estat la inversió feta, és a dir 3.513 milions d'euros. Una factura que dinamitaria el pressupost de l'Estat, per molts pagaments a còmodes terminis que s'imposessin. El govern espanyol s'ha compromès a buscar una solució, però ara per ara és un secret, cosa que dóna peu als pitjors presagis i auguris.

Tindria gràcia (és un dir) que Zapatero, o el seu successor, hagués de pagar la factura. Perquè tenint en compte com funciona l'administració espanyola els catalans hi hauríem de contribuir. És a dir, que el resultat de tot plegat és que els catalans seguiríem pagant per circular per les autopistes del Principat, però també per les que hi ha a fora, encara que no les haguem utilitzat mai de la vida. D'això en diuen solidaritat, crec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.