Opinió

Paradise

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha dit que el PSC vol regular la prostitució: set anys de govern tripartit i no han fet cap llei sobre l'assumpte, malgrat que ella mateixa sempre s'hi ha mostrat summament sensible: arribava a fer-hi visites de control higiènic. Però en set anys, res de res, i només quan hem sabut que tenim el prostíbul més gran de la Unió, el Paradise, han sorgit les declaracions de moribund final de legislatura. Segons Tura, aquesta llei no hauria permès el macroprostíbul de la Jonquera.

Estic en contra de prohibir la prostitució i de multar les professionals i els consumidors del sexe: crec que és un mal principi pensar que l'intercanvi sexual a canvi de diners (entre adults, és clar) hagi de ser una activitat penada. Altres delictes associats com són el proxenetisme, el tràfic de persones, el blanqueig de diners o la venda de drogues ja tenen la seva tipificació i persecució, tal com ho demostra el fet que l'amo del Paradise ha estat sovint detingut per delictes així. Per tant, seria important que desvinculéssim l'intercanvi sexe/diners d'altres conductes antisocials com poden ser robar, matar o estafar. Que ja tenen condemna social i persecució policial. Més policia, si cal; penes majors, si cal: però no barregem naps amb cols.

Ara bé: l'acte en si, hauria de ser condemnable? Convé prohibir un local de copes on hi pugui haver intercanvis d'aquest tipus? Crec que no. Sí als controls sanitaris i de seguretat en aquests locals, però com en qualsevol altre. I pel que fa a la prostituta, el tràfic de persones ja està tipificat, com deia. Ficar-nos en el consum de sexe de pagament és entrar en una intimitat que no ens correspon. I és pur paternalisme, intervencionisme gratuït. Si fins ara no ha estat delicte, no serà que tots sabem que no és tan dolent com robar? I fins i tot que compleix una funció social? Consideracions morals a banda (no m'agrada gens la prostitució), la llei no està per adoctrinar moralment si no hi ha cap perjudici o dany per a ningú. La llei avui no està per expulsar del Paradise com si els que tenen aquesta desgraciada debilitat fossin Llucifers. On anirem a parar, diu? Au, va, fiqui's en els seus propis assumptes de llit: té prou feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.