Articles

Com esdevenir un ‘six pack' sense ser-ne

Preàmbul idiomàtic. En anglès, un six pack és un conjunt de sis llaunes de cervesa o d'una altra beguda unides per un plàstic anellat. Per analogia, un six pack són en la llengua col·loquial els bonys que es formen al ventre a força d'exercicis abdominals. Nosaltres en diem “rajola de xocolata”, els francesos, “tablettes de chocolat”; els italians, “tartaruga” (tortuga), i els xilens, “colugas” (caramels tous rectangulars'). Sempre col·loquialment, també es fa servir la fusta ondulada de rentar la roba com a imatge metafòrica en anglès (washboard), alemany (Waschbrettbauch), portuguès (tanquinho) i espanyol de Mèxic (abdominales de lavadero). La denominació més estesa és six pack, de manera que un paio esculpit al gimnàs (“palestrato”, en diuen els italians) és un six pack.

El problema. El tennista Rafa Nadal és l'home anunci de la roba interior Emporio Armani. Abans ho havien estat Cristiano Ronaldo i David Beckham, a qui els encanta marcar el paquet de sis i l'altre. Però vet aquí que Rafa Nadal no és prou sixpacked. Té una musculatura ferma, com demostren els bíceps que llueix gràcies a les horribles samarretes sense mànigues amb què juga. La pega és que els bíceps que més venen avui són els del sotaventre, i es veu que els seus no fan patxoca. De fet, el six pack només serveix per presumir de six pack, però, d'ençà que l'estètica gai ha contribuït a exalçar la imatge del mascle depilat, lluent i musculós, tots els calçotets s'anuncien amb fotos de cossos six pack high tech.

Conseqüències pràctiques. Si un esportista treballat per l'ofici té un ventre llis, vol dir que els mindundis no hi tenim res a pelar. Però ens ha donat la solució. Al nou anunci d'Armani, Nadal llueix un six pack de protuberàncies ben marcades gràcies als retocs fets per ordinador amb un programa tipus Photoshop. És una gran notícia. En lloc de suar la cansalada al gimnàs, em faig una transferència fotogràfica d'una de les rajoles de xocolata que es troben fàcilment a internet. Així, mitjançant el Photoshop, tu i jo, amic lector, podem esdevenir uns six pack d'anunci a tota plana. T'ho juro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.