Opinió

Aturar els somnis

No és cap novetat continuar veient enquestes publicades que situen la corrupció com un dels principals problemes que té la ciutadania amb la política. Com tampoc és nou veure com la desconfiança s'ha generalitzat i augmenta perquè no es fa net.

Ara mateix hi ha afers de corrupció que estan paralitzant somnis d'alguns partits polítics. Exemples: l'afer Bárcenas ha esdevingut un maldecap per a la cúpula del PP en aquests moments en què li tocaria gaudir d'una millor vida política. Haurien de gaudir, per exemple, dels avantatges que comporta poder administrar i tenir a les seves mans la majoria absoluta al Parlament espanyol mentre l'oposició està reflexionant sobre el seu futur.

Ara, sense eleccions a la vista, el PP podria viure els millors anys de la seva vida política. Però, mira per on, són molts els dirigents del partit que sense micròfons i en veu baixa senten vergonya per les històries que es van coneixent de l'afer Bárcenas, i d'altres callen públicament i esperen que escampi.

La realitat és que ara mateix hi ha un home que ha tingut la clau de la caixa tancat a la presó. Una autèntica bomba de rellotgeria que pot esclatar en qualsevol moment en format de confessió per intentar aconseguir un millor tracte judicial. Es diu que ha fet arribar a qui l'ha volgut escoltar que en el seu moment parlarà en veu alta.

En els partits sempre hi ha hagut persones que han robat per beneficiar-se'n personalment. Un cas demostrat va ser el de Luis Roldán, que ho va fer utilitzant les influències governamentals. Hi ha persones que han robat per al partit. El cas demostrat va ser el de Filesa, en què es va condemnar dirigents socialistes. D'altres, que resulten ser els mes perillosos, són aquells que roben simultàniament per al partit i per a ells. Heus aquí quan tot plegat és un embolic i finalment un problema per a les formacions polítiques.

No té res a veure l'afer Bárcenas amb l'afer del Palau de la Música, en què l'única coincidència és que es tracta de dos afers que paralitzen somnis de partits polítics. L'afer del Palau continua el seu curs al jutjat i aviat –el 31 de juliol– al Parlament, amb la compareixença del president de la Generalitat.

Un altre afer és el que fa referència als ERO d'Andalusia. També paralitza el futur dels somnis socialistes. Ara, el president de la Junta té pressa per plegar. Però, mira per on que les presses li vénen quan esclata l'escàndol que imputa l'exministra socialista Magdalena Álvarez.

Tot plegat són temes poc clars en un moment en què el que cal és claredat. En canvi, aquests afers de corrupció aturen els somnis d'aquells que encara tenen confiança en la classe política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.