Opinió

el defensor del lector

Els costums canvien

Més que fer una tria de les cadenes que poden tenir més interès i audiència, es tractaria de fer una tria dels programes interessants

Abans d'entrar en matèria, deixeu-me que ens felicitem tots plegats perquè la Via Catalana ja és Official World Record, segons un comunicat que he rebut per correu electrònic. Ha quedat registrada com la cadena humana més llarga organitzada dins un estat membre de la Unió Europea. Sens dubte va ser una mobilització de tot el país, i El Punt Avui hi va col·laborar de totes totes. Per tant, una part de l'èxit també ens toca. Veritablement, vam demostrar tots plegats que res ens pot aturar pel que fa a la defensa dels drets de les persones. I un d'aquests drets és el de poder decidir lliurament, un dret natural que des de Madrid s'entesten a negar-nos. Precisament per la gran repercussió que va tenir fins i tot fora de les nostres fronteres, des del centre de l'Estat no fan més que posar pals a les rodes per evitar com sigui la celebració del referèndum, un error per part seva que ens ajuda a nosaltres a ser més contundents. Mai pel camí de les prohibicions s'arriba enlloc. Seria bo que algú els ho expliqués. O no.

Les planes de televisió. Un lector del Barcelonès, en Pere Font, m'envia un correu en el qual em planteja el tractament del diari pel que fa a les planes de televisió. Crec que, molt encertadament, en Pere em fa una llarga dissertació sobre els canvis de costums amb el temps per part dels televidents. “Abans era necessari donar tota la programació de les poques emissores que hi havia i així el lector podia triar fàcilment. Però ara tot ha canviat i ja no és possible donar tots els programes de totes les cadenes”, em diu en Pere. Parlant amb la direcció, em comuniquen que és un tema que tenen en estudi, ja que també veuen que no és pas la solució fer una tria de les cadenes que des del diari es considera que poden tenir més interès i més audiència. Entre altres coses, perquè som un diari comarcal i, per tant, les cadenes de casa nostra també mereixen ocupar un lloc tan important com pot ser TV1 o Antena 3, només per citar-ne un parell. Què proposa en Pere? Doncs que sigui el diari el que faci la tria de programes que poden interessar als televidents. Podria fer-se per temes, destacar el capítol de pel·lícules en un apartat, triar temes culturals, d'entreteniment, d'esports... Sembla una bona proposta. Tots plegats anem prou atrafegats per haver de llegir tots els programes de totes les cadenes i decidir què és el que ens agradaria veure avui. Certament, és una feina feixuga que passem al diari, perquè a més no la pot fer qualsevol, ja que si la tria es fes de qualsevol manera, seria pitjor el remei que la malaltia. Caldria dedicar-hi força espai, ja que l'oferta és molt àmplia, tot i que també és fàcil descartar tota una sèrie de programes que, malgrat que gaudeixen d'una gran audiència, no tenen ni un mínim de qualitat tècnica ni tan sols humana. Segons em diuen des de la direcció, el tema ja fa temps que està en estudi i ja ens informaran quan s'arribi a unes conclusions clares i útils, cosa que tampoc és senzilla, la subjectivitat sempre porta problemes i la proposta que fem és lògicament subjectiva. Però per això hi ha els professionals. I una cosa que hem de tenir en compte, que alguns ens n'oblidem perquè no hi estem acostumats, és que a la web del diari hi apareixen totes les cadenes amb totes les programacions, detallades per franges horàries, per gèneres i tot plegat molt ben organitzat. I, finalment, no hem d'oblidar que molta gent no veu els programes en el moment que s'emeten sinó que se'ls baixen d'internet i els veuen quan tenen temps. Tot plegat evoluciona tan ràpidament que caldrà estar molt atents a les necessitats del moment i anar introduint els canvis a mesura que canvien els costums dels lectors del diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia