Política

procés sobiranista

referèndum

Junts pel Sí i la CUP obren la campanya avui a Tarragona

Puigdemont i Junqueras tancaran un acte multitudinari a la Tarraco Arena, un dels tres mítings unitaris previstos

El líder de Podem a Catalunya compartirà demà escenari amb els cupaires a Vic

Que el referèndum va endavant ho prova el fet que avui Junts pel Sí i la CUP, malgrat tota la maquinària judicial repressiva de l’Estat, tenen previst donar el tret de sortida a la campanya electoral. El president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, tancaran un acte multitudinari que començarà a les vuit del vespre a la Tarraco Arena de Tarragona. Serà el primer dels tres actes unitaris previstos entre la coalició independentista i els anticapitalistes en quinze dies. La campanya pel sí arrencarà amb parlaments de Marta Pascal (Partit Demòcrata), Marta Rovira (Esquerra), Quim Arrufat (CUP), Toni Castellà (Demòcrates) i Magda Casamitjana (MES). A continuació, hi intervindran els líders de l’Assemblea Nacional Catalana, de l’Associació de Municipis per la Independència i Òmnium Cultural. En aquest marc, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, presentarà el seu espot de campanya.

L’acte central també serà conjunt i tindrà lloc divendres de la setmana que ve a la capital del Vallès Occidental, Sabadell. L’alcalde, Maties Serracant, de Crida per Sabadell (Entesa i la CUP) farà d’amfitrió. L’acte de tancament de campanya també serà conjunt, el dia 29 a Barcelona.

En paral·lel, cada partit farà campanya pel seu compte, amb centenars d’actes repartits arreu del territori. El PDeCAT n’organitzarà 636. Hi participaran Puigdemont, el seu antecessor, Artur Mas, el conjunt de la direcció del partit, diputats al Parlament i a Madrid i els independents Oriol Amat, Germà Bel i Josep Maria Forné. S’hi gastaran uns 500.000 euros. L’objectiu serà explicar “les raons del sí” i convèncer els indecisos que dubten entre anar a votar i no fer-ho, així com entre els que no saben si votaran sí o no a la independència. Calculen que n’hi ha uns 125.000.

En el mateix sentit i sota el lema Construir una república, Esquerra ha dissenyat mig miler d’actes, prioritzant Barcelona, Tarragona i Girona, incloent-hi consistoris que no volen cedir espais per votar, com el de Tarragona o Mataró. No hi faltaran Anna Simó, Joan Tardà i Gabriel Rufián en acció.

La CUP dirà Sí, viure vol dir prendre partit en una campanya clàssica que arrencarà a l’Hospitalet de Llobregat amb Eulàlia Reguant, David Fernàndez i la diputada de Podem al Congrés Marta Sibina. Demà celebraran un acte a Vic amb el secretari general podemita, Albano Dante Fachin, el mateix dia que els comuns faran públic el resultat de la consulta interna sobre el seu posicionament davant de l’1-O.

Forcadell convoca la mesa

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va convocar ahir una reunió de la mesa i de la Junta de Portaveus per demà a les 11 del matí en què previsiblement s’aprovarà l’anul·lació del ple de la cambra que estava previst pels dies 20 i 21. JxSí i la CUP li van demanar ahir per escrit que el posposi perquè coincideix amb la campanya electoral de l’1-O.La CUP ja ho havia demanat dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia